KNJIŽEVNI SUSRET S TOMISLAVOM BERONIĆEM

Gradska knjižnica Vukovar poziva vas na predstavljanje nagrađenog avanturističkog SF trilera PETA DIMENZIJA i nastavka TAJANSTVENI TEKTON autora Tomislava Beronića koje će se održati u četvrtak 14. ožujka 2019. godine s početkom u 18:00 sati.

O autoru:

Tomislav Beronić rođen je 1965. godine u Vukovaru. Odrastao je u radničkoj obitelji, a djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu.

Tijekom studija radi u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina živi u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radi kao programer i nakladnik.

Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši svoj obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.
Prvi roman, Peta dimenzija, objavio je potkraj jeseni 2016. godine, a u listopadu 2017. s njom je osvojio RIKON-ovu književnu nagradu Artefakt za najbolji roman iz područja spekulativne fantastike prema izboru publike. (Izvor: https://beletra.hr/autori/tomislav-beronic/)

Radujemo se vašem dolasku!

 

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu