DJECA I MLADI U VIRTUALNOM SVIJETU

U sklopu manifestacije 2. Dani medijske pismenosti Gradska knjižnica vas poziva u srijedu 10. travnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati na predavanje pod nazivom „Djeca i mladi u virtualnom svijetu" koje će održati izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj. Predavanje je ponajprije namijenjeno roditeljima i nastavnicima, ali i svima ostalima zainteresiranima.

O predavanju: Djeca i mladi sve više vremena provode u virtualnom svijetu. Provedena istraživanja pokazuju kako su zabrinuti za svoju privatnost, ali i da su izloženi uznemirujućim porukama te da komuniciraju na Internetu s osobama koje nisu upoznali uživo. Može li naš obrazovni sustav odgovoriti na sve izazove u virtualnom svijetu? Kako zaštititi svoju privatnost i brinuti o sigurnosti na Internetu? Što mogu napraviti roditelji te kakve nam radionice u školama mogu pomoći da postanemo medijski pismeni?

O predavaču: izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, potpredsjednik je nagrađivanog Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) te koautor UNESCOVE Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti u digitalno doba. DKMK je proveo 900 radionica o medijskoj pismenosti u 130 javnih institucija te u 56 hrvatskih gradova za 19.000 polaznika. Profesor je na Studiju novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje se održava u organizaciji Agencije za elektroničke medije.

Radujemo se vašem dolasku!

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu