{gallery}2016/07/07/05{/gallery} Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, načelnik Općine Kumrovec Dragutin Ulama i načelnik Općine Tuhelj Renato Ilić bili su domaćini posjeta gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i pročelnice UO za opće poslove i ured gradonačelnika Sanje Tokić Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Krapini i općinama Veliko Trgovišće, Kumrovec i Tuhelj.
Na prijemu u Uredu župana Kolara bilo je riječi o projektu konzerviranja i prenamjene vukovarskog Vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva za koji je u proračunu Krapinsko-zagorske županije već osigurano 50.000,00 kuna. Posebno iznenađenje domaćini su priredili predstavljanjem projekta Glazbena ograda. Radi se o jedinstvenom projektu u svijetu koji je započet upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji i koji omogućuje svakom posjetitelju, pa i onima bez glazbene izobrazbe da odsviraju prve taktove himne Republike Hrvatske „Lijepa naša domovino". Glazbena ograda se sastoji od 35 metalnih cijevi koje, ako sa batićem udaramo redom s lijeva na desno, daju tonove i prve takove hrvatske državne himne. Jedan takav eksponat uskoro će naći svoje primjereno mjesto u samom središtu Vukovara kao dar Krapinsko-zagorske županije.
Tijekom radnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji gradonačelnik Ivan Penava posjetio je rodnu kuću prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, spomenik Lijepoj našoj i Glazbenu ogradu u Zelenjaku, a dogovoreno je i održavanje manifestacije Dan Krapinsko-zagorske županije u Vukovaru početkom listopada.