{gallery}2016/07/15/01{/gallery} Ministar zdravlja Dario Nakić se u Vukovaru sastao s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom. Na sastanku su uz gradonačelnika bili i v.d. ravnatelja Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac i gospodin Radwan Joukhadar.

O temama sastanka izjavu za HRV dao je gradonačelnik Penava:

- Zahvaljujem se ministru Nakiću što je došao u posjet gradu Vukovaru. Za grad Vukovar iznimno su važne dvije točke o kojima smo razgovarali. Prva je problem dugovanja države prema tvrtki Medical Intertrade i Jasenka. Činimo sve što možemo da pomognemo gospodinu Joukhadaru da se problemi riješe te da posluje u normalnim uvjetima. Drugi problem je vukovarske bolnice i imenovanja ravnatelja. Zanima nas rješavanje dugova bolnice u gradu Vukovaru, njena budućnost te formiranje održivog sustava jer je trenutno vukovarska bolnica najveći poslodavac u samom gradu Vukovaru – rekao je Penava.
Penava je dodao da rješenja za spomenute probleme postoje i  da je predstavljena strategija izlaska zdravstva iz krize ali kako se nalazimo u predizbornoj situaciji pitanje je da li će ostati ovaj isti zacrtani pravac ili neki novi.

Izvor: www.hrv.hr