Građanske inicijative

Grad Vukovar organizirao je tematski sastanak s predstavnicima donositelja odluka s područja grada gdje se razgovaralo o prijedlozima i idejama za izradu Mehanizma praćenja provedbe Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021-2024.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, MGM Dunav provodi projekt „Za jedno – Zajedno“.

Tijekom ožujka i travnja 2020. godine PRONI Centar za socijalno podučavanje, uz potporu volontera i škola, proveo je Istraživanje o navikama i načinima provođenja slobodnog vremena kod djece i mladih.

pic 01Projekt Lions kluba Vukovar koja promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te humanitarni aspekt - pomoć potrebitima..
Ovogodišnji kros održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović

pic 4Građanskom akcijom pod nazivom „Akcijom do zajedništva" na početnom dijelu šetnice uz Dunav ozelenjene su žardinjere.

pic 01Prva tematska javna rasprava, pod nazivom "BLA-BLA utorak", održana je 6. lipnja 2017. godine u Ekonomskoj školi Vukovar u sklopu projekta "Operativka" kroz program Erasmus+ financiran sredstvima Europske unije.

pic 01Mladi Vukovarci na vikend posjeti u Somboru u okviru projekta i istoimene mreže „YU Peace - Mladi ujedinjeni u miru."

pic 07Europski dom Vukovar imao je čast sudjelovati u Školi mira u sklopu edukativnog projekta posjete učenika osmih razreda Vukovaru u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. U Školi mira 7. ožujka 2017. predavanja su održali gospodin Arne Hartig, politički i kulturni ataše Veleposlanstva SR Njemačke u RH i Lana Mayer, predsjednica Europskog doma Vukovar te su o važnosti mirotvorstva, pomirenja, uspostave povjerenja i djelovanja okrenutom budućnosti govorili pred tristotinjak učenica i učenika i dvadesetak nastavnica i nastavnika.

pic 02U prostorijama Europskog doma Vukovara, dana 24. siječnja 2017. godine održan je sastanak o aktivnostima za mlade planirane za polugodišnje razdoblje 2017. godine.

pic 03Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, kroz program Volonterskog centra Vukovar, PRONI Centar za socijalno podučavanje dodijelio je volonterske nagrade za 2016. godinu za sedam kategorija.