HKGD Dunav uspješno organizirao 9.susrete folklornih društava u povodu međunarodnog Dana Dunava

U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovalo je oko 200 članova društava koji su došli iz raznih županija RH, te se predstavili pjesmom i plesovima, bogatstvom narodnih nošnji, Baranje, Podravine, Slavonije, Hercegovine, Zagorja i drugih krajeva RH. Manifestacija je započela svečanom folklornom povorkom od Hrvatskog doma do središta grada, svih sudionika 9.susreta folklornih društava, koji su nastupili i na Trgu RH.
Cjelokupni program je privukao veliki broj posjetitelja u centru grada, koji su došli vidjeti i pozdraviti goste iz Hercegovine, Baranje, Zagreba, te domaćine članove HKGD"Dunav" Vukovar.
Tom prigodom pročelnici odjela za kulturu i turizam, gđi Marini Sekulić najmađi članovi društva"Dunav uručili su ček u iznosu od 5.000,oo kuna za obnovu Vukovarskog vodotornja , koje je društvo prikupilo protekli mjesec na Svečanom koncertu u povodu 150.godina od osnivanja.
Poslije folklornog programa, za sve sudionike i posjetitelje nastavljen je program na terasi hotela „Lav" , a za dobro raspoloženje pobrinuo se Tamburaški sastav „Allegro" iz HKGD "Dunav" Vukovar.
Ova manifestacija koju organizira HKGD"Dunav" Vukovar već je 9.godinu uspješno održana potporom Ministarstva kulture RH, Županije Vukovarsko-srijemske, Grada Vukovara, uz medijsko pokroviteljstvo Hrvatskog radio Vukovara

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu