Razmjena mladeži

  U sklopu projekta „Razmjena mladeži i kamp" organizacije Lions club Internacional, Lions klub Vukovar je tijekom srpnja bio host-domaćin za dvije mlade osobe iz Finske i Italije. Također, u isto vrijeme klub sponzor za odlazak dvoje mladih vukovaraca u Švicarsku i Grčku.

U svom desetodnevnom boravku u Vukovaru dvoje mladih šesnaestogodišnjaka, Riina Rantanen iz Uusikaupunka u Finskoj i Lorenzo Bini iz mjesta Palazzolo dello Stella u Italiji imali su priliku upoznati sve važnije kulturne i povijesne znamenitosti grada Vukovara, družiti se s vršnjacima te sudjelovati u različitim aktivnostima.

Tijekom svog boravka boravili su u host-obiteljima te su otkrili kako su se osjećali kao ravnopravni članovi obitelji te nisu skrivali oduševljenje našom kulturom, gostoprimstvom te svim vjerskim, prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitosti Grada Vukovara i okolice.

Program razmjene mladih i kamp mladih utemeljen je s osnovnim ciljem stvaranja i njegovanja duha razumijevanja među narodima svijeta. Namjena programa nije turistička posjeta, niti u svrhu školovanja ili zapošljavanja, već je jedinstvena mogućnost učenja o drugoj kulturi i načinu života zemlje u kojoj borave.

Mlade osobe od 16 do 22 godine sudjelujući u kampu za mlade i životu u host-obitelji imaju priliku upoznati kako druge kulture „dišu" te stjecati nova iskustva koja u vrijeme adolescencije pomažu pri formiranju stavova i traženja vlastitog identiteta i samostalnosti.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu