Edukacija, samokontrola i informiranost - ključ u borbi protiv dijabetesa

Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Lions klub Vukovar je u subotu prijepodnevnih satima u centru Vukovara, pješačka zona, organizirao je akciju kontrole razine šećera u krvi.

Građani su se odazvali u zaista velikom broju, među njima je bilo i onih koji se godinama bore sa ovom podmuklom bolešću. Došli su kako bi besplatno izmjerili vrijednost šećera u krvi i tako iskazali interes i brigu za svoje zdravlje.

„Naš doprinos u obilježavanju dana ove podmukle bolesti novoga doba je prije svega rad na prevenciji i edukaciji. U saradnji sa našom partnerskom kućom De Medicus iz Karlovca, koja je zastupnik za renomirane trake i kompletan program za mjerenje šećera organizovali smo akciju. Imali smo zaista veliki odziv naših sugrađana, njih 273, imali smo nekoliko slučajeva povišenog šećera, ali i nekontroiliranog dijabetesa kod osoba koje su na terapiji ali nisu dobro regulirale vrijednost šećera u krvi"- istaknuo je koordinator akcije Željko Đekić.

„Potrebno je podignuti svijest građana i na neki način pomoći ljudima, makar i savjetom, da promijene način života, smanje stres i da se svakodnevno bave tjelesnim aktivnostima" riječi su dr. Mirjane Semenić Rutko, vlasnice privatne zdravstvene ustanove koja se uključila u ovu akciju.

Također se zahvaljujemo liječnicima dr. Marku Pirić i dr. Nizaru Shoukry na sudjelovanju koji su građanima davali stručne savjete i preporuke, sa naglaskom na edukaciji o samokontroli i informiranosti koji su ključ kako bi se došlo do optimalnog ishoda kod dijabetesa.
Akciju je podržao Grad Vukovar, Dom zdravlja Vukovar, Centar Primum iz Vukovara, Ustanova za zdravstvenu njegu Mira Fernbach iz Nuštra, HLZ podružnica Vukovar te ostali članovi Kluba.

Vaš LC Vukovar

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu