Pripremite se za Dabar, jer Dabar je više od natjacanja, Dabar je izazov!

pic 01Dabar je online natjecanje, namijenjeno učenicima i nastavnicima koje potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Opširnije...

Dječji vrtić Vukovar 1 i Vukovar 2 – domaćini međužupanijskog stručnog skupa za ravnatelje

pic 1Dana 29. I 30. lipnja 2017. dječji vrtići Vukovar 1 i Vukovar 2 bili su domaćini međužupanijskom stručnom skupu za ravnatelje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u prostorima Gradskog muzeja Vukovar.

Opširnije...

Učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića – sudionici „Bloomsday“ festivala 2017. godine

pic 825. i 26. lipnja 2017. godine u Puli je održan 7. Bloomsday festival posvećen irskom piscu Jamesu Joyceu. Ovaj festival održava se u više gradova diljem svijeta i to obično 16. lipnja na dan kada se događa radnja njegovog najpoznatijeg djela Uliksa. Bila je ovo divna prilika za nastavak prijateljstva, potpore i učenja koje su učenici OŠ Dragutina Tadijanovića s veleposlanstvom Republike Irske i veleposlanicom Njezinom ekselencijom gospođom Olive Hempenstall započeli u veljači prilikom obilježavanja Dana engleskog jezika u školi.

Opširnije...

Vukovarski gimnazijalci na radionici Mirila-kulturni fenomen

pic 2Prof. Mirjana Trošelj održala je u Muzeju vučedolske kulture radionicu za učenike Gimnazije Vukovar te ih uvela u svijet tajni mirila - jedinstvenog kulturnog fenomena

Opširnije...

Gimnazija Vukovar u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar- odjel za mlade „Spajalica“ obilježila Dan Europe

pic 2Vukovarski gimnazijalci pod vodstvom profesorice Nataše Vinković ove su godine sudjelovali u projektu Škola ambasador EU.

Opširnije...

Gimnazijalci na skupu mladih ambasadora Europskog parlamenta

pic 15. 6. svibnja 2017. učenici Gimnazije Vukovar zajedno sa svojom mentoricom, profesoricom Natašom Vinković bili su u Zagrebu na završnom programu projekta Škola ambasador Europskog parlamenta.

Opširnije...

Ulaganje u STEM obrazovanje-imperativ 21.stoljeća

pic 01Napredna radionica za micro:bit mentore vukovarsko-srijemske županije održana je u OŠ Bartola Kašića u Vinkovcima 4. travnja 2017.

Opširnije...

Pametni potrošači energije- suradnja Gimnazije Vukovar i President Jonas Žemaitis Gymnasium iz Litve

pic 01Podržite naš rad i glasajte do ponoći 26. travnja 2017. prema sljedećim uputama:

1. kliknuti na poveznicu i zatim kliknuti VOTE
https://www.consumerclassroom.eu/inter_school_project_competition/resource-efficiency-croatia-and-lithuania

2. upisati e-mail adresu
3. potvrditi na OK
4. otići na e-mail
5. kliknuti na poveznicu

Opširnije...

Sinjska alka u OŠ Mitnica

pic 09Prigodom skorašnje Sinjske alke, koja će biti održana u našem gradu, organizirali smo program i za naše učenike. Programu su nazočile i pročelnice Gradske uprave, Marina Sekulić i Ana Živanović, te naše umirovljenice Pavica Lukačević, bivša ravnateljica i Ana Hutz, nastavnica hrvatskoga jezika i povijesti.

Opširnije...

Mladi vukovarski znanstvenici na Otvorenom danu kemije u Zagrebu

pic 1Daroviti mladi kemičari učenici 8. razreda vukovarskih osnovnih škola 7. travnja posjetili su Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu povodom održavanja Dana otvorenih vrata kemije. 73 učenika i njihovi mentori tom su prigodom prisustvovali predavanjima i imali priliku vidjeti i sudjelovati u preko 80 kemijskih pokusa.

Opširnije...

Gimnazija Vukovar u programu Škola ambasador Europskog parlamenta

pic 1Gimnazija Vukovar jedna od 15 izabranih škola u Republici Hrvatskoj koja će sudjelovati u programu " Škola ambasador Europskog parlamenta"

Opširnije...

U skladu s prirodom – ekološka akcija vukovarskih gimnazijalaca

pic 6Podržite nas i uključite se u našu akciju za ljepši, sigurniji i čišći grad! Sve što spada u EE otpad, možete donijeti u Gimnaziju Vukovar, svaki dan od 07:00 do 19:00 do petka 07.04.2017. kada će Tvrtka Metal-Zec, odvesti i zbrinuti sav prikupljeni EE otpad i pogledajte kronološku izložbu, do sada prikupljenih mobilnih uređaja!

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2017. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu