Novosti

Održana završna konferencija projekta Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko-etno centar Adica"

Završna konferencija projekta Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko-etno centar Adica" financiranog iz EU predpristupnog fonda IPA IIIc , održana je 31.siječnja 2012. u Adici.

Nazočnim gostima na konferenciji obratili su se gradonačelnik Grada Vukovara, g. Željko Sabo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju, a ujedno i koordinator projekta , g. Dragan Njegić, te g. Ivo Bašić, savjetnik ministra za turizam.

U svom pozdravnom govoru naglasili su važnost projekta te se zahvalili svim partnerima, izvođačima radova i svim djelatnicima gradske uprave koji su sudjelovali u njemu.

Uspješnom prezentacijom projekt su predstavile Kristina Glumac i Ivana Zujić, suradnice na projektu.

Cilj Eko-etno centra Adica je pridonijeti poboljšanju i širenju turističke ponude grada Vukovara, a svojim sadržajem centar nudi restoran i vinski podrum za posjetitelje, uređena je vanjska terasa na kojoj će se promovirati autohtoni proizvodi s ovih prostora, zatim su tu i prostorije za održavanje radionica iz starih zanata te svlačionice za sportaše.

Potencijalni korisnici ovog centra su mala i srednja poduzeća s područja grada Vukovara, polaznici obuka koje će se ovdje održavati te Vukovarci koji će ovdje pronaći zaposlenje.. Grad Vukovar je objavio poziv za potencijalne ulagače koji žele poslovati u Eko-etno centru Adica, a na završnoj su konferenciji podijeljeni i certifikati polaznicima obuka održanih u sklopu projekta.

Provedba projekta započela je 10.prosinca 2010.g. i traje 14 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 781.777,55 eura, od čega Europska unija sufinancira projekt bespovratnim sredstvima u iznosu od 585.394,99 eura.

Naglašavamo da je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) uvrstila ovaj projekt među primjere uspješne provedbe EU projekata u Republici Hrvatskoj.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vukovar.hr/novosti#sigProIddd0cd3a7fc

Turistički vlakić stigao u Vukovar

21.prosinca, u Vukovar je stigao turistički vlakić iz Austrie. Nabavka i isporuka vlakića, jedna je od posljednjih aktivnosti Grada Vukovara na provedbi projekta Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko-etno centar Adica" - Vukovar, financiranog iz EU predpristupnog fonda IPA IIIc.

Turistički vlakić, koji se trenutno nalazi u samom centru grada, već je oduševio prolaznike, te će zasigurno obogatiti turističku ponudu i doprinijeti razvoju turizma Grada Vukovara.

View the embedded image gallery online at:
http://www.vukovar.hr/novosti#sigProId4d59830b80

Izgradnja komunalne infrastrukture „Eko - etno centra Adica"– Vukovar

Ugovor za izgradnju komunalne infrastrukture Eko - etno centra Adica – Vukovar potpisan je 17.06.2011. godine sa najuspješnijim ponuditeljem ,tvrtkom Eurco d.d.. Infrastrukturni radovi započeti su 20.06.2011.godine, a provode se u sklopu projekta »Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko –etno centar Adica" – Vukovar«. Projekt je financiran od strane Europske unije, u okviru IPA IIIC programa, te od strane Grada Vukovara.

Rezultati u brojkama

Infrastruktura: Izgrađeno 625 m kanalizacijskog tlačnog cjevovoda, 840 m gravitacijskog cjevovoda, priključak plina, parkiralište sa 58parkirnih mjesta (54 + 4 sa osobe sa invaliditetom), 2918 m2 asfaltne podloge, 580 m2 rekonstruirane postojeće asfaltirane podloge, 261 m2 novih asfaltiranih nogostupa, dječje igralište, 633 m glavnih puteva, 2413 m staza, postavljanje 83 klupe i 83 kante za otpatke...

Revitalizacija – posađeno 2400 m2 nove trave, 140 drveća i 230 grmlja.

Održana Početna konferencija Projekta: Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko-etno centar Adica"

Danas je u 10,oo sati u Hotelu „Lav" u Vukovaru održana početna konferencija Projekta: Razvoj novog turističkog proizvoda „Eko-etno centar Adica", na kojoj su se prezentirali ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati projekta.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Željko Sabo, nakon čega je koordinator Projekta Dragan Njegić održao uvod u prezentaciju, a Projekt su prezentirale Jelena Briševac i Kristina Glumac, suradnice na Projektu.

Konferenciji su nazočili predstavnici Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske gospodarske komore-ŽK Vukovar, Turističke zajednice grada Vukovara, Udruženja obrtnika Vukovar, Eko saveza Vukovar, predstavnici ustanova grada Vukovara i dr.

Konferencija je uspješno održana sa ukupno 80-tak pozvanih gostiju.

Prezentaciju možete pogledati ovdje.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu