Gradska knjižnica Vukovar

Ravnateljica: Jelena Miškić, dipl.knjiž.
Adresa: Trg Republike Hrvatske 1
Telefon: 032/441 267
E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web adresa :http://www.gkvu.hr
Broj djelatnika: 17

 

KULTURNI ČETVRTAK U GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR: KUD IVAN GORAN KOVAČIĆ LOVAS

pic 01U sklopu programskog ciklusa Kulturni četvrtak u Gradskoj knjižnici Vukovar u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine u Ogranku Lovas predstavljen je dugogodišnji rad i djelovanja KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Lovasa.

Opširnije...

Sportski objekti Vukovar: sportsko – zabavni sadržaji na bazenu

pic 01U utorak, 2. srpnja 2019. godine u Gradskoj knjižnici Vukovar Ogranak Borovo naselje održano je edukativno predavanje pod nazivom „Sportski objekti Vukovar: sportsko – zabavni sadržaji na bazenu.

Opširnije...

NOVA DIGITALNA ZBIRKA – THE BATA SALESMAN

pic 03Osnivanjem tvornice Bata u Borovu započelo je i razdoblje pokretanja značajnog niza novina koje su danas dragocjen izvor za povijesna istraživanja i upoznavanje svih oblika društvenog života na ovom području.

Opširnije...

DIGITALNA ZBIRKA: SVETI BONO MUČENIK PLACIDA BELAVIĆA

pic 01Izgrađujući svoju digitalnu zbirku, Gradska knjižnica Vukovar je ususret obilježavanja Dana grada Vukovara, 3. svibnja 2019. godine odlučila predstaviti još jedno rijetko izdanje iz svoje Zavičajne zbirke. To je knjižica franjevca Placida Belavića „Sv. Bono mučenik". Riječ je o trećem izdanju, tiskanom u vukovarskoj tiskari „Novo doba" 1924. godine.

Opširnije...

USKRSNA ČESTITKA

pic 01Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam Gradska knjižnica Vukovar!

Opširnije...

URUČENJE NAGRADE GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR

pic 03U povodu obilježavanja ovogodišnjega Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u Knjižnici je 22. veljače upriličena svečanost kojoj su nazočili brojni ugledni predstavnici akademskoga, kulturnoga i političkoga života Hrvatske.

Na svečanosti Gradskoj knjižnici Vukovar uručena je zahvalnica za uspješnu suradnju i izniman doprinos nacionalnom projektu „Kreativna nadogradnja digitalnog sadržaja knjižnice: mreža virtualnih izložbi".

Opširnije...

Gradska knjižnica Vukovar u Nacionalnoj i Sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

pic 01Povodom osvojenog prvog mjesta na natječaju Baština na mreži Nacionalne i Sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske započela je izrada virtualne izložbe "Život i djelo Nikole Andrića".

Opširnije...

ADVENT U GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR

pic 01Gradska knjižnica Vukovar pripremila je veseli, čarobni, edukativni, čitateljski, gamerski program tijekom prosinca i nadolazećeg blagdanskog razdoblja.

Opširnije...

PRVA NAGRADA GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR

pic 01Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto na natječaju Baština na mreži Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Gradska knjižnica Vukovar prijavila je izradu virtualne izložbe Život i djelo Nikole Andrića (1867.-1942.).

Opširnije...

PREDSTAVLJANJE ZBIRKE KRATKIH PRIČA ZA DJECU LEPTIR BOŽO

pic 01Pozivamo vas na predstavljanje zbirke kratkih priča za djecu „Leptir Božo" Ante Pranjkića koje će se održati u srijedu, 7. studenoga 2018. godine s početkom u 14:00 sati na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Vukovar.

Opširnije...

BESPLATNO ČLANSTVO U GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR ZA UČENIKE PRVIH RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA

pic 01Gradska knjižnica Vukovar i ove godine provodi akciju kojom osigurava besplatno članstvo za učenike prvih razreda osnovnih škola.

Opširnije...

29. Pjesnički susreti „Drenovci 2018.“ u Gradskoj knjižnici Vukovar

pic 01Pozivamo Vas na 29. Pjesničke susrete „Drenovci 2018." koji će se održati u Gradskoj knjižnici Vukovar u petak, 4. svibnja 2018. godine s početkom u 18:00 sati.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu