Gradski muzej Vukovar

Ravnateljica: Ružica Marić
Adresa: Dvorac Eltz, Županijska 2
Telefon: 032 441 271
E-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web adresa:
Broj djelatnika: 14

Gradski muzej Vukovar muzejska je ustanova kompleksnog tipa kojoj je osnivač Grad Vukovar. Vukovarac prof. dr. ANTUN BAUER inicijator je i osnivač Gradskog muzeja Vukovar svojim brojnim poklonima i donacijama: stilskog namještaja, oružja, umjetničkih slika, grafika, crteža i skulptura, te znatnim količinama rimskog novca i mnogim drugim predmetima, počevši od 1948. godine pa sve do svoje smrti 2000. godine.

Međunarodni dan muzeja u Gradskom muzeju Vukovar, 18. svibnja 2015. godine

pic 01U okviru Međunarodnog dana muzeja (18. svibnja) i 20. muzejske edukativne akcije „Održivost" sudjelovao je Gradski muzej Vukovar pod nazivom „Život, živost, održivost kroz faze – od potpune ruševine do prekrasne palače" organizirajući razne aktivnosti za građanstvo već u mjesecu koji je prethodio Međunarodnom danu muzeja.

Opširnije...

ZBIRKA BAUER U SUSRET STALNOM POSTAVU

pic 01Otvorenje izložbe o Zbirci Bauer nastavak je priče o predstavljanju stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar, prvo predstavljanje bilo je u siječnju 2013., drugo u siječnju 2014., a uskoro slijedi i predstavljanje Zbirke Bauer koje kao i sve do sad ide u sklopu Projekta Vlade RH i Razvojne banke Vijeća Europe.

Opširnije...

Povijesne crtice uz 3. svibnja Dan grada Vukovara

pic 01Mirnom reintegracijom 1998. godine počinje i obilježavanje Dana Grada Vukovara 3. svibnja. Dan Grada je prisjećanje na povelju hercega Kolomana kojom je on 1231. podario privilegij i status slobodnog kraljevskog grada.

Opširnije...

ŽIVOT, ŽIVOST, ODRŽIVOST KROZ FAZE – OD POTPUNE RUŠEVINE DO PREKRASNE PALAČE – KULTURA NA DLANU

pic 01Povodom Međunarodnog dana muzeja i akcije Hrvatskog muzejskog društva i Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, dana 22. travnja 2015. godine Gradski muzej Vukovar je sa Vukovarskim iskricama održao likovnu radionicu.

Opširnije...

Vrlo osobna priča

pic 01Dana 9. travnja 2015. godine u Galeriji Oranžeriji Gradskog muzeja Vukovar otvorena je likovna izložba Dubravka Sertića na kojoj su govorili muzejski savjetnik Zdravko Dvojković, pročelnica za kulturu Marina Sekulić i autor izložbe umjetnik Dubravko Sertić te akademski slikar Zoran Šimunović.

Opširnije...

Prijem kod Predsjednice Republike Hrvatske

pic 01Predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović organizirala je 23. ožujka 2015. godine prijem za predstavnice političkog, društvenog i gospodarskog života Hrvatske.

Opširnije...

Uskrs u Vukovarsko srijemskoj županiji

pic 01U povodu održavanja XX. Vukovarskog lutkarskog proljeća u Gradskom muzeju Vukovar u nedjelju 22. ožujka 2015. godine održana je dodjela Povelja za životno djelo u oblasti lutkarstva te otvorenje izložbe „Uskrs u Vukovarsko-srijemskoj županiji".

Opširnije...

RADIONICA ŠARANIH I VEZENIH JAJA

pic 01Povodom nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u srijedu 18. ožujka 2015. godine u Gradskom muzeju Vukovar održane su etno radionice šaranih i vezenih jaja.

Opširnije...

KONCERT 13.3.2015. Nera Gojanović Kljajić i Gordana Pavić

pic 09U suradnji s Hrvatskim domom Vukovar u Mramornoj dvorani dvorca Eltz i Gradskog muzeja Vukovar 13. ožujka 2015. godine održan je klavirski koncert na kojem su nastupile Nera Gojanović Kljajić i Gordana Pavić.

Opširnije...

Otvorenje izložbe 13.3.2015. Apstraktno, figurativno, rasklapanje, preklapanje

pic 03U suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek u Gradskom muzeju Vukovar dana 13. ožujka 2015. godine otvorena je skupna izložba 15 mladih autora zagrebačke i osječke likovne scene.

Opširnije...

Terenska nastava u muzeju za 7. razred - REVOLUCIJA 1848.

pic 01U Gradskom muzeju Vukovar dana 10. ožujka 2015. godine, a u skladu dogovora na Aktivu ravnatelja osnovnih škola iz rujna 2014. godine održana je terenska nastava za sedmi razred na temu REVOLUCIJA 1848.

Opširnije...

TERENSKA NASTAVA ZA 7. RAZRED – REVOLUCIJA 1848.

pic 01U Gradskom muzeju Vukovar dana 5. ožujka 2015. godine, a u skladu dogovora na Aktivu ravnatelja osnovnih škola iz rujna 2014. godine održana je terenska nastava za sedmi razred na temu REVOLUCIJA 1848.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.-2015. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu