Kultura i obrazovanje

eTwinning projekt u OŠ Siniše Glavaševića

pic 1Učenici 2.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Jasnom Panza uključili su se u projekt eTwinninga Greetings from Europe! - Postcard Exchange celebrating 2018 European Year of Cultural Heritage.

Opširnije...

VUKOVARSKE GIMNASTIČARKE USPJEŠNE U BELOM MANASTIRU

pic 1U subotu 19.5. u Belom Manastiru je održano 3. Kolo C programa ženske sportske gimnastike

Opširnije...

Putovanje koje se pamti

pic 01Nezaboravno trodnevno putovanje učenika prvih i drugih razreda vukovarske gimnazije u Beč i Budimpeštu

Opširnije...

Dan(i) Europe

pic 1Gimnazija Vukovar kao Škola ambasador Europskog parlamenta drugu godinu za redom aktivno obilježava Dan Europe

Opširnije...

PJESMOM I PLESOM KROZ HRVATSKU – tradicionalni koncert HKGD “DUNAV“, u povodu Dana grada Vukovara

pic 1Veliki koncert Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''DUNAV'' Vukovar, održan je u nedjelju, 29.travnja 2018.g. u Hrvatskom domu, uoči i povodom Dana grada Vukovara. U zanimljivom glazbenom i folklornom programu, sudjelovalo je preko 150 sudionika, a brojnim članovima društva „Dunav" pridružili su se i gosti iz Valpova.

Opširnije...

Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru

pic 01Već četvrtu godinu za redom povodom Dana grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovaru održana je smotra klapa Zadarske županije {}

Opširnije...

Izložba „Vera Johanides, vukovarska gimnazijalka - utemeljica biotehnologije u Hrvatskoj"

pic 0220. travnja 2018. g. u 11:00 h povodom Dana škole, Gimnazije Vukovar, otvorena je izložba kojom je predstavljena, vukovarska gimnazijalka, professor emeritus Vera Johanides, prva dama hrvatske biotehnologije, hrvatskog pivarstva, industrijske mikrobiologije, biokemijskog i ekološkog inženjerstva. O njoj je u svom predavanju govorio prof.dr.sc. Srećko Tomas koji je i službeno, rezanjem vrpce, otvorio izložbu u holu škole.

Opširnije...

Korak u znanost

pic 1U sklopu projekta Korak u znanost, financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, održana je edukacija nastavnika za rad na 3D printeru – 3D Crash Course. Na edukaciji koja je održana u Znanstveno – edukacijskom centru Višnjan u periodu od 6. do 8. travnja 2018. g., sudjelovali su nastavnici iz škola partnera, među kojima su bile i profesorice iz Gimnazije Vukovar, Karolina Dvojković, Sanja Pavlović – Šijanović, Nataša Vinković i Kristina Kristek.

Opširnije...

Drvored zaslužnih vukovaraca

pic 8ispred Gimnazije Vukovar prigodno je posađeno 20 sadnica lipa posvećenih znamenitim vukovarskim gimnazijalcima: Alici Wertheimer Baletić, Vinku Zidariću, Vesni Bosanac, Ruži Marić, Krešimiru Zidariću, Željku Mataji, Alfredu Palu, Pavlu Pavličiću, Reneu Matoušeku, Branku Crlenjaku, Branki Šulc, Vladimiru Štenglu, Vladimiru Filakovcu, Ljiljani Gehrecke, Vladimiru Horvatu, Damiru Bičaniću, Đorđu Radišiću, Matiji Salaju, Alfredu Hillu te Veri Johanides.

Opširnije...

PRIJEM OŠ JOSIPA MATOŠA S PARTNERIMA NA PROJEKTU PROGRAMA ERASMUS +

pic 01Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar od 19. do 24. ožujka domaćin je međunarodnog susreta partnerskih škola u okviru projekta „TERRA VITA".

Opširnije...

Lionsi Poreča i Vukovara za uzorne vukovarske učenike

pic 1Lions klub Poreč je, nakon održanog bala na kojemu su prikupljena humanitarna sredstva, donio odluku o donaciji 10 tablet računala sa željom da pomogne mladim ljudima na krajnjem Istoku Republike Hrvatske u učenju i u usvajanju najnovijih saznanja putem interneta.

Opširnije...

Gimnazijalke pokazale iznimno znanje i vještine i osvojile 1. mjesto na Gradskom natjecanju HCK

pic 1Učenice Gimnazije Vukovar ponovno izvrsne na Gradskom natjecanju mladeži Hrvatskoga Crvenog križa u kategoriji Mladeži, dok su u kategoriji Podmladka najbolji bili učenici OŠ Ilača,Banovci

Opširnije...

Potkategorije

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu