Kultura i obrazovanje

Održani 11.susreti folklornih društava „DUNAV SVOME GRADU“

pic 09Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo"DUNAV" Vukovar je 11.put za redom organiziralo manifestaciju ''DUNAV SVOME GRADU'' - SUSRETE FOLKLORNIH DRUŠTAVA U GRADU VUKOVARU, u povodu Međunarodnog dana Dunava

Opširnije...

Dječja folklorna skupina HKGD“DUNAV“ i ove je godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora

pic 06Članovi mlađe i starije dječje folklorne skupine HKGD„DUNAV" Vukovar, sudjelovali su na 21. SMOTRI DJEČJIH FOLKLORNIH SKUPINA VUKOVARSKO–SRIJEMSKE ŽUPANIJE u Cerni. Prema mišljenju stručnog povjerenstva, STARIJA DJEČJA FOLKL.SKUPINA je ocijenjena kao najbolja dj.folklorna skupina u VSŽ, te time ostvarila sudjelovanje na „Malim vezovima" u Đakovu 2020.godine.

Opširnije...

VUKOVARSKI GOLUBIĆI OSVOJILI PRVU NAGRADU NA LINO-FESTU U SARAJEVU

pic 02Vukovarski golubići i Matea Zovko iz Širokog brijega sa pjesmom HERCEGOVKA OD ŠIROKOG BRIJEGA osvojili su 1. nagradu stručnog žirija na 17. međunarodnom festivalu dječjih pjesama LINO-FEST 2019 u Sarajevu.

Opširnije...

MEĐUNARODNI DAN DRŽAVNOG ARHIVA

pic 09U kontekstu obilježavanja Međunarodnog dana arhiva (9. lipnja 2019.) Državni arhiv u Vukovaru u suradnji s Dječjim vrtićem Vukovar I - Sajmište i Osnovnom školom Dragutina Tadijanovića u Vukovaru organizirao je 7. lipnja 2019. predstavljanje didaktičke igre: „Bicikl - ljubavi moja". Igra je namijenjena djeci predškolskog i najmlađeg školskog uzrasta, a svrha joj je da na poučan i zabavan način sudionike upozna s poviješću i razvojem bicikla tijekom proteklih 200 godina otkako je službeno patentiran prvi bicikl.

Opširnije...

Pobjeda na natječaju Hrvatskog telekoma Generacija Next – kruna uspjeha vukovarskih gimnazijalaca

pic 01Projekt vukovarskih gimnazjalaca: Seizmograf - detektor potresa u realnom vremenu proglašen najboljim radom HT donacijskog natječaja Generacija Next

Opširnije...

Gostovanje Odjela za suvremeni ples i Glazbenih odjela pri OŠ D. Tadijanovića Vukovar u Dubrovniku

pic 03Gostovanje učenica Odjela suvremenog plesa i Glazbenog odjela pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar potvrdilo je kako prijateljske gradove Dubrovnik i Vukovar, iako na krajnjim točkama Hrvatske, spaja ljubav prema glazbi i plesu.

Opširnije...

Pametni grad Vukovar zlata vrijedan

pic 01Vukovarski gimnazijalci dokazali da Pametni grad zlata vrijedi osvojivši zlatnu medalju i Plaketu za najboljeg gosta iz RH na događanju INOVA MLADI 2019.

Opširnije...

Gimnazijalci svojim projektom Pametni grad Vukovar nastavljaju nizati značajna priznanja i nagrade

pic 10Vukovarski su gimnazijalci svojim projektom „Vukovar – Our view of smart living" sudjelovali na VII. Izdanju srednjoškolskog projekta Ideja godine, u organizaciji portala srednja.hr i u finalu osvojili 2. mjesto.

Opširnije...

PRVI VUKOVARSKI PLOGGING: „Uz gimnazijalce s ploggingom do zdravog uma, tijela i čistog okoliša“

pic 01Gimnazija Vukovar, u okviru svojih aktivnosti kroz projekt „Škola ambasador Europskog parlamenta" i „Eko školu" organizirala je 4. svibnja 2019. 1. vukovarski plogging* pod nazivom „Uz gimnazijalce s ploggingom do zdravog uma, tijela i čistog okoliša".

Opširnije...

PJESMOM I PLESOM KROZ HRVATSKU – održan tradicionalni koncert HKGD “DUNAV“ Vukovar

pic 05Veliki koncert Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''DUNAV'' Vukovar, održan je u nedjelju, 28.travnja 2019.g. u Hrvatskom domu, uoči i povodom Dana grada Vukovara.
U zanimljivom glazbenom i folklornom programu, sudjelovalo je preko 120 sudionika, a brojnim članovima društva „Dunav" pridružili su se i gosti iz Županje.

Opširnije...

Nezaboravno putovanje vukovarskih gimnazijalaca u Poljsku

pic 01Nezaboravno trodnevno putovanje učenika 2.a, 2.b i 2.c razreda Gimnazije Vukovar u Poljsku.

Opširnije...

Glas Slavonije za vukovarske gimnazijalce organizirao radionicu „Djeca upoznaju medije“

pic 03Vukovarski gimnazijalci u sklopu Dana medijske pismenosti doživjeli jedan nezaboravan novinarski dan u redakciji Glasa Slavonije i tvrtki "Inchoo"

Opširnije...

Potkategorije

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu