25. OBLJETNICA STRADANJA GRADSKE ČETVRTI SAJMIŠTE

U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije obilježena je 25. godišnjica stradanja gradske četvrti Sajmište.

Podno spomen obilježja podignutog na mjestu masovne grobnice gdje je 12 žrtava ubijeno i bačeno u bunar, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u obrani Sajmišta

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček tom je prigodom rekao kako su se na Sajmištu vodile najteže borbe, u kojima su naši branitelji bili svega nekoliko desetaka metara udaljeni od neprijateljskih paravojnih postrojbi. „Sajmište je prva četvrt koja je organizirano napadnuta, nekoliko zapovjednika obrane Sajmišta izgubljeni su u vrlo kratkom periodu jer je bilo gotovo nemoguće uspostaviti pravu liniju obrane s obzirom na udio stanovništva hrvatske i srpske nacionalnosti i blizine vojarne bivše JNA", rekao je Pavliček te dodao da je daljnje prodiranje neprijatelja prema centru grada zaustavljeno upravo zahvaljujući braniteljima koji su ovdje dali svoje živote.

Obilježavanje je započelo minutom tišine, nakon čega su položeni vijenci te je uslijedila molitva i kratki program, a djeca Dječjeg vrtića Vukovar 1 zapalili su 25 svijeća u spomen na 25. godišnjicu stradanja te potom otpjevala pjesmu „Ima jedna duga cesta".

 

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu