Održana je Završna konferencija te 8. partnerski sastanak projekta Transdanube.Pearls

  Predstavnici Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara sudjelovali su na Završnoj konferenciji projekta Transdanube.Pearls u Neusiedl am See u Austriji te na 8. partnerskom sastanku u Pezinoku, Slovačka.

Na Završnoj konferenciji dodijeljena su priznanja o ispunjavanju zajedničkih kriterija, čime Grad Vukovar postaje jedan od 11 Bisera koji se uključuju u mrežu pod nazivom Danube.Pearls. U Pezinoku je održana uvodna Skupština na kojoj su se predstavili svi Biseri i utvrdio početak rada buduće mreže od druge polovine 2019.godine.

Završetkom ovog projekta, uspostavljena je mreža destinacija na Dunavu koja će zajednički raditi na vlastitoj promociji, tj. i promociji grada Vukovara kao destinacije u koju turisti mogu doći javnim prijevozom ili biciklom, tj. na održivi i za okoliš prihvatljiv način, koristeći vlak, autobus ili bicikl.

Projekt ima za cilj doprinijeti razvoju Dunavske regije stvarajući mrežu dunavskih destinacija koje promoviraju zdrav način života i održivi turizam za posjetitelje i stanovnike regije, razvijajući „zeleni" i siguran transportni sustav i uravnoteženu pristupačnost urbanim i ruralnim područjima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,94 milijuna eura, dok vrijednost projekta za Grad Vukovar iznosi 128.434,00 eura.

Ispred Grada Vukovara sudjelovali su članovi projektnog tima, Davorka Krajnović Naletilić i Vlatko Radović, a Turističku zajednicu grada Vukovara predstavljala je Marina Sekulić.

 

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu