GRADIŠĆANSKI HRVATI U AKCIJI ZA VODOTORANJ I HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO

Blagajnik Hrvatskog kulturnog društva Gradišće Ivan Eršić uručio je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi 1.330 eura prikupljenih na donacijskom koncertu tijekom druženja hrvatskih grupa iz Austrije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske u austrijskom mjestu Filežu.

- Presretan sam uključivanjem i gradišćanskih Hrvata u akciju obnove i rekonstrukcije vukovarskog Vodotornja. Okupila nas je ideja o hrvatskom zajedništvu, naš Vodotoranj i naš Vukovar, a to je bit svega. Iznos je manje bitan. Trenutno smo prikupili oko 9 milijuna kuna, što je impozantna svota ali nije za usporedbu sa zajedništvom koje je iskazano za ovu akciju – rekao je Ivan Penava.

Blagajnik Hrvatskog kulturnog društva Gradišće iz Austrije Ivan Eršić tom prilikom je istaknuo:
- Gradišćanski Hrvati su Hrvati iz Austrije, Slovačke i Mađarske. Gospodin Pajrić, naš voditelj, dao nam je ideju da se napravi akcija i prikupe sredstva za Vodotoranj u Vukovaru. To smo napravili i evo nas danas ovdje – rekao je Erić i dodao kako društvo često putuje Hrvatskom, a ovog puta odlučili su se za Vukovar u kojem će posjetiti spomen mjesta koja simboliziraju na patnju Vukovara u Domovinskom ratu.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu