POVELJA VITEŠKOG ALKARSKOG DRUŠTVA GRADU VUKOVARU

U čast pobjednika 302. Sinjske alke u Alkarskim dvorima održana je Večer slavodobitnika Alena Poljaka i njegovog alkarskog momka Josipa Vučića. Na svečanoj večeri bili su njegova supruga, otac Ante, nekad poznati alkar, te brojni gosti i uzvanici, među kojima i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministri Davor Božinović, Tomo Medved, Dražen Bošnjaković, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, dožupan vukovarsko-srijemski Damir Barna kao i delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Na svečanosti vojvoda Ante Vučić uručio je tradicionalne nagrade koje su na 302. alkarskim nadmetanjima osvojili pobjednici Bare i Čoje i slavodobitnik Alke. Brončane plakete za Baru dobili su pobjednik Jure Domazet Lošo i njegov alkarski momak Ivan Domazet Lošo. Srebrnu plaketu za Čoju i zlatnu za Alku, dobili su slavodobitnik Alen Poljak i njegov alkarski momak Josip Vučić.

Na svečanosti predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić uručio je povelju gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi u znak zahvalnosti za sve ono što su Vukovarci priredili organizirajući Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru. Posebne zahvalnice VAD-a dobili su i članovi Organizacijskog odbora.

- Hvala Sinjanima i cijelom cetinskom kraju i Viteškom alkarskom društvu što su nam omogućili da ovu jedinstvenu vitešku igru organiziramo u našem gradu. Bila nam je čast biti domaćin i time još jednom povezati naša dva prijateljska grada. Bio je to događaj koji će ostati zasigurno zapisan u hrvatskoj povijesti - kazao je u kratkoj zahvali Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

 

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu