PRIOPĆENJE: NEISTINITI NAVODI O POVEĆANJU PLAĆA DJELATNIKA GRADSKE UPRAVE

Dana 5. listopada 2017. godine Forum mladih Gradske organizacije SDP-a izašao je u javnost priopćenjem koje sadrži potpuno netočne informacije i narušava ugled Grada Vukovara. Problem je još veći time što je predsjednica Foruma mladih Gradske organizacije SDP-a ujedno i vijećnica Gradskog vijeća Grada Vukovara.
Zgroženi smo i razočarani postupkom naših gradskih vijećnika koji su u javnost iznijeli netočne informacije o povećanju plaća djelatnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Smatramo da bi gradski vijećnici trebali ne samo znati pročitati i shvatiti Proračun nego i u slučaju nejasnoća prvenstveno postaviti pitanja nadležnome pročelniku.

Točna informacija je da nije došlo do povećanja plaća djelatnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, nego se povećanje od dva milijuna kuna odnosi na plaće djelatnika Javne ustanove Sportski objekti Vukovar kojoj je Grad Vukovar osnivač. Konkretno, riječ je o Plivalištu na kojemu radi trideset djelatnika, a što je vidljivo po programskoj klasifikaciji prema kojoj se predmetna dva milijuna odnose na Javnu ustanovu za upravljanje sportskim objektima koji su kao proračunski korisnik Proračuna Grada Vukovara svrstani pod nadležni Upravni odjel, dok se plaće djelatnika Upravnog odjela nalaze u Glavi 7 Opći poslovi.

Također, smatramo kako bi vijećnici Gradskoga vijeća trebali barem toliko poznavati zakonsku regulativu da znaju kako je nemoguće povećati plaće samo jednome Upravnome odjelu. Plaće se istovremeno povećavaju ili smanjuju svim djelatnicima Gradske uprave. Budući da plaće djelatnika Gradske uprave nisu mijenjane već duže vrijeme, smatramo kako se ovim priopćenjem javnost ciljano obmanjivala kako bi se došlo do jeftinih političkih bodova preko leđa i ugleda djelatnika Gradske uprave Grada Vukovara.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu