Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju

VUKOVAR U VRHU PO IZDVAJANJIMA ZA PODUZETNIŠTVO

pic 02Grad Vukovar, prema analizama podataka Ministarstva financija o izdvajanju gradova za poduzetnike i obrtnike, a istraživanju koje je proveo portal gradonačelnik.hr, zauzima visoko drugo mjesto gledano po postotku proračuna izdvojenog za subvencije obrtnicima i poduzetnicima (3,07%), te treće mjesto gledano i po izdvajanju po glavi stanovnika (146 kuna) za 2017. godinu.

Opširnije...

LUKA VUKOVAR – GENERATOR GOSPODARSKOG RAZVOJA ISTOČNE HRVATSKE

pic 03Luka Vukovar jedina je luka u Republici Hrvatskoj smještena na desnoj obali rijeke Dunav, prometnoj žili kucavici Europe. Najveća je to luka na unutarnjim vodama koja ima privilegiju dostupnosti plovidbe svih 365 dana u godini. S vremenom, Luka Vukovar izrasla je u jednu od većih srednjeeuropskih luka, a njezina misija je učinkovito obavljanje lučkih prekrcajnih i skladišnih operacija nad robom za razne poslovne subjekte iz Hrvatske i inozemstva.

Opširnije...

Odluka o produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekata

Produljuje se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima iz skupine "Restorani" i "Barovi" na području grada Vukovara, u zatvorenom i otvorenom prostoru (terase) do 4,00 sata za dane od 3. svibnja 2019. g. do 6. svibnja 2019. g. povodom obilježavanja „Dana grada Vukovara" i manifestacije 2. festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija pod nazivom SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ – VUKOVAR 2019.

Opširnije...

PREDSTAVLJENO IDEJNO RJEŠENJE POSLOVNOG ADRESARA TVRTKI GRADA VUKOVARA

pic 02Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić predstavila je idejnu verziju Poslovnog adresara tvrtki grada Vukovara koji je u postupku izrade te će se u njemu naći tvrtke sa sjedištem na području grada Vukovara, a biti će objavljen u tiskanom obliku i na službenoj stranici Grada Vukovara

Opširnije...

OBAVIJEST UGOSTITELJIMA: NA SNAGU STUPILA NOVA ODLUKA O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI NA PODRUČJU GRADA VUKOVARA

Sukladno članku 58. stavka 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ("Narodne novine" br. 85/15, 121/16 i 99/18) i članka 32., stavka 1., točke 26. Statuta Grada Vukovara („Službeni vjesnik" Grada Vukovara broj 4/09, 7/11, 4/12, 7/13, 7/15, 1/18 i 2/18 - pročišćeni tekst), Gradsko vijeće Grada Vukovara na 19. sjednici, održanoj 13. ožujka 2019. godine, donijelo je Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti. Jedna od novosti (članak 8. podstavak 2. Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti) je da se uz potpisan i ovjeren zahtjev za produženjem radnog vremena mora dostaviti:

Opširnije...

U 2018. godini u Vukovaru 579 zaposlenih više nego prethodne godine

pic 01Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavio je podatke prema kojima je u Vukovaru u prosincu 2018. godine bilo zaposleno 9.714 osoba, dok je u prosincu prethodne godine bilo zaposleno 9.135 osoba.

Opširnije...

POSJETA TVRTKI CODE CONSULTING

pic 03Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio vukovarsku tvrtku Code Consulting, dobitnicu Zlatne kune u kategoriji malog trgovačkog poduzeća za 2017. godinu.

Opširnije...

Obavijest za poduzetnike

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara na svojim je stranicama objavio Javni poziv za financiranje projekata u okviru programa sufinanciranja 2019. Sve potrebne informacije dostupne su na stranicama FORGV-a ili na linku:

http://fond-vukovar.hr/vijesti/2019/01/02/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-projekata-za-financiranje-u-okviru-programa-sufinanciranja-2019

 

Opširnije...

Odluka o produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za doček Nove godine

Produljuje se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani" i Barovi" na području Grada Vukovara, u zatvorenom i otvorenom prostoru do 4,oo sata 31. prosinca 2018. g. (ponedjeljak na utorak) doček Nove godine

Opširnije...

TZ GRADA VUKOVARA I OPG GONDOLA IZ SOTINA DOBITNICI SU NAGRADA "SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA"

pic 01Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić sa suradnicima je posjetila OPG Gondola iz Sotina te tim putem čestitala Turističkoj zajednici Grada Vukovara i OPG Gondola na osvojenim nacionalnim godišnjim nagradama „Suncokret ruralnog turizma".

Opširnije...

Certificirano 20 poduzetnica

pic 2Grad Vukovar je u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom proveo besplatne edukacije za poduzetnike, a dodjeli uvjerenja Poduzetničke akademije za 20 poduzetnika nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Opširnije...

PREDSTAVLJENA ZADRUGA VRHUNSKO VUKOVARSKO

pic 09Vrhunsko vukovarsko zadruga je koja okuplja male proizvođače s područja grada Vukovara s ciljem pronalaska novih prodajnih puteva i tržišta, osnovana je na inicijativu Grada Vukovara

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu