Upravni odjel za kulturu i turizam

Krapinsko-zagorska županija po drugi puta donirala sredstva za obnovu Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva

pic 07Izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom svečano je uručilo zamjeniku gradonačelnika Grada Vukovara Marijanu Pavličeku donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja u iznosu od 100.000,00 kn.

Opširnije...

Održana kulturno-umjetnička manifestacija "Zagorje Vukovaru"

pic 04Već drugu godinu za redom održava se kulturno-umjetnička manifestacija „Zagorje Vukovaru" u sklopu koje se odvija i projekt pod nazivom „Dajmo djeci korijene i krila".

Opširnije...

10. VUKOVARSKI ETNO SAJAM

pic 05Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček otvorio je tradicionalni, 10. vukovarski etno sajam koji će trajati od 29. rujna do 01. listopada 2017. godine.

Opširnije...

Vukovar uveo sustav javnih bicikala

pic 01Vukovar je danas postao petnaesti i ujedno najistočniji grad u Hrvatskoj koji je uveo Nextbike sustav javnih bicikala.

Opširnije...

Delegacija njemačkog grada Ulma posjetila je Grad Vukovar

pic 01Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić primili su delegaciju njemačkog grada Ulma koja je još jednom posjetila Vukovar. Naime, gradovi Vukovar i Ulm već su dugi niz godina prijatelji.

Opširnije...

Održana svečana akademija povodom 130 godina od rođenja nobelovca Lavoslava Ružičke

pic 11Akademiju su u rodnoj kući nobelovca organizirali Gradski muzej grada Vukovara i Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Opširnije...

POSJETA LUCI HAMBURG

pic 2Zajedno s generalnom konzulicom i predstavnicima Luke Vukovar i Lučke uprave Vukovar, gradonačelnik Ivan Penava je posjetio svjetski poznatu luku u Hamburgu.

Opširnije...

VUKOVAR NA SEATRADE EUROPE

pic 2U Hamburgu je u tijeku Seatrade Europe - najveći specijalizirani sajam za krstarenja morima i rijekama u svijetu.Uz bok s najvećim, najbogatijim i renomiranim svjetskim destinacijama stao je i Vukovar kao predstavnik i središte hrvatskog Podunavlja.

Opširnije...

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez potpisali su Ugovor o dodjeli nekretnine na korištenje Državnom arhivu u Vukovaru

pic 01"Vukovar je povijesno sjedište Vukovarsko-srijemske županije, a današnji je događaj samo još jedan kotačić u procesu vraćanja statusa realnog upravnog i administrativnog sjedišta županije Vukovaru," naglasio je gradonačelnik Penava.

Opširnije...

ŽELJKO BEBEK ZATVORIO "LJETO U VUKOVARU"

pic 01"Ljeto u Vukovaru" službeno je zatvoreno spektakularnim koncertom Željka Bebeka.

Opširnije...

SVEČANO ZATVOREN 11. VFF

pic 0111. Vukovar film festival zatvoren je dodjelom nagrada i priznanja.

Opširnije...

OTVORENA IZLOŽBA DUŠKA JANKOVIĆA - TIŠKE

12-IMG 7343U sklopu programa predstavljanja kreativnih Vukovaraca kojega provodi Javna ustanove u kulturi Hrvatski dom, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, otvorena je izložba Vukovarca iz Kanade Duška Jankovića – Tiške.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2017. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu