MADE IN VUKOVAR

U organizaciji Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara održan je glazbeno-plesni spektakl pod nazivom MADE IN VUKOVAR. Cilj ovoga koncerta bila je prezentacija glazbeno-plesne umjetničke scene Vukovara. Svojim su nastupom puliku očaraili glazbeni odjeli OŠ Dragutina Tadijanovića, Gradski puhački orkestar te Mažoretkinje grada Vukovara.

"Povijest nam je pokazala kako je Vukovar oduvijek bio izvorištem glazbe od vremena vučedolske kulture, rimskog carstva, turskih osvajanja, preko baroknih vremena grofova Eltz do današnjih dana. Uz njegovanje kulturne baštine i tradicije kroz tamburašku glazbu koja je karakteristična za naše podneblje vremenom smo pokazali kako smo podjednako dobri i u svim drugim vrstama glazbe. Dokaz tomu su i mladi, vrsni glazbenici koje susrećemo svakoga dana na ulicama našega grada," rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Vukovar je jedan od rijetkih gradva koji se može pohvaliti djelovanjem Gradskog puhačkog orkestra. Po prvim pisanim tragovima naši puhači u kontinuitetu sviraju od 1925. godine. Dobitnici su brojnih prestižnih priznanja i nagrada, posebice u vrijeme zapaženog vodstva prof. Miroslava Medena, čiji je dirigentski štap naslijedio njegov sin Branko, koji i danas vodi ovaj orkestar. Na ovome su koncertu članovi Gradskog puhačkog orkestra izveli skladbe Smoke On The Water, Pirates Of The Caribbean, Soul Finger i Hit The Road Jack.

Ovacije publike izazvao je Harmonikaški orkestar glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića kojim ravna prof. Trajko Iljovski i to izvedbom harmonikaške obrade pjesme Smooth Criminal - Michaela Jacksona. Uz to izveli su i glazbenu temu iz Muppet Showa te Libertango.

Članovi tamburaškog orkestra glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića pod ravnanjem prof. Darka Čuvdića izveli su skladbu Most na rijeci Kwai te Pulp Fiction.

Dječji višeglasni zbor glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića kojim ravna prof. Maja Fras, brojnu publiku uveselio je izvedbama pjesama Oh, What a Day - Lorenza Maierhofera, The Sound Of Music - O. Hammersteina, R. Rodgersa i C. Warnicka te pjesme You Raise Me Up - B. Grahama, R. Lovlanda i R. Emersona.

Najljepše promotorice Vukovara u zemlji i svijetu su mažoretkinje našega grada. Na svojim počecima pod vodstvom Ivane Mujkić, a potom Andreje Lehrmajer, osvajačice su brojnih državnih i europskih odličja. Juniorke su aktualne državne prvakinje, dok su seniorke viceprvakinje Republike Hrvatske. Odjevene u prepoznatljive kostime u bojama grada Vukovara često ih viđamo na gotovo svim gradskim manifestacijama. Lijepe, šarmantne, nasmijane i maksimalno koordinirane razveselile su naše sugrađane u još jednom nastupu opravdavajući svako dodijeljeno i osvojeno priznanje. Na koncertu "Made in Vukovar" izvele su spektakularne nastupe od seniorske koreografije, preko Kauboja, do Light showa kojega su izvele u potpunom mraku na središnjem gradskom trgu, uz pomoć gorućih štapova.

"Neka je sredina bogata onoliko koliko ima kreativnih umjetnika, a grad Vukovar se na svu sreću ima s čime pohvaliti. O tome smo svi svjedočili na ovom koncertu," potvrdila je Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara.

 

Foto: Marko Balaži

 

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu