VUKOVAR NA SEATRADE EUROPE

U Hamburgu je u tijeku Seatrade Europe - najveći specijalizirani sajam za krstarenja morima i rijekama u svijetu. Riječ je zapravo o europskoj konvenciji industrije krstarenja koja bilježi kontinuirani rast – sve veći broj putnika, sve veći broj prodanih aranžmana. Na jednom mjestu okupili su se dobavljači opreme za putničke brodove, predstavnici turističkih destinacija te relevantne putničke agencije.
Uz bok s najvećim, najbogatijim i renomiranim svjetskim destinacijama poput Kariba, Azurne obale, Dubaija, Arapskih Emirata i Španjolske stao je i Vukovar kao predstavnik i središte hrvatskog Podunavlja.
„U potpunosti smo svjesni kako pasivno čekanje turista neće pokrenuti razvitak ove djelatnosti u našemu gradu. Odlučili smo izaći iz okvira grada i agresivnije se predstaviti na sajmovima. U te smo svrhe s nama ponijeli različite promotivne materijale kojima predstavljamo našu kulturnu i povijesnu ponudu te prehrambene proizvode karakteristične za Slavoniju," rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.
Grad Vukovar na ovome sajmu prate i Lučka uprava Vukovar te Luka Vukovar, a predstavljamo i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije.

„Želja nam je povećati broj dolazaka kruzera te uz to zadržati turiste u gradu. Nužno je stvoriti ponudu koja će zaintrigirati gosta tako da želi provesti vrijeme u našemu gradu, doživjeti nova iskustva te ponijeti uspomenu koja će ga uvijek podsjećati na naše gostoprimstvo.
Iako je ovo tek cilj za čije je ostvarenje potrebno uložiti mnogo truda, znanja i aktivnosti, postavili smo dobre temelje. Inzistirali smo na tome da ključna mjesta u ovome segmentu turizma, a čiji su nositelji Luka Vukovar i Lučka uprava Vukovar, budu u rukama Vukovaraca koji ponajbolje poznaju svoj grad te su spremni raditi za njega kako bismo od Vukovara kao najveće luke na Dunavu stvorili destinaciju od koje će i Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija imati koristi. U cilju nam je postati središnja destinacija koja ima sve što Srijem, Slavonija i Baranja mogu ponuditi," istaknuo je gradonačelnik Penava.

„Ova ponuda svake je godine sve veća i raznovrsnija. Imamo najmodernije muzeje, barokno središte grada, Memorijalni centar Domovinskog rata, izletnički brod Bajadera s Kraševom čokoladnom golubicom, sjajna vina i likere Zadruge vinara, restorane s lokalnim specijalitetima te mnoge druge turističke zanimljivosti. U bliskoj budućnosti očekujemo kako će ovu ponudu dodatno pojačati rekonstruirani Vodotoranj i Adrenalinski park," najavila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić dodajući kako je još mnogo posla pred Vukovarom, ali na tome putu stalno motiviraju već ostvareni dobri rezultati.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu