U SKLOPU ADVENTA U VUKOVARU ODRŽANA JE HUMANITARNA UTRKA ZA VUKOVARSKE LEPTIRIĆE

U sklopu Adventa u Vukovaru održana je humanitarna 3K božićna utrka, a sav prihod od kotizacija doniran je udruzi Vukovarski leptirići koja brine o djeci s poteškočama u razvoju.

Prije samog početka utrka okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček rekavši kako ga raduje što je akcija humanitarnog karaktera i kako je lijepo vidjeti naše sugrađane koji u vrijeme blagdana nesebično sudjeluju u ovakvim hvalevrijednim akcijama.
„Vjerujem kako će ovo postati tradicionalna utrka koja će već sljedeće godine možda okupiti i stotinu natjecatelja", rekao je Pavliček.

Utrka je bila duga tri kilometra, a sudjelovali su i mladi i stari. Najmlađi trkač imao je 6 godina, a najstarija je bila gospođa koja ima 64 godine.

Dopredsjednica udruge Vukovarski leptirići Olja Redl rekla je kako je zadovoljna odazivom i istaknula značenje humanitarnih akcija za Vukovarske leptiriće. „Puno nam znaći empatija i senzibilnost društva te što su organizatori osjetili potrebu naše djece i na ovaj im način u predblagdanskom razdoblju uputili pomoć", izjavila je Redl.

Prva tri mjesta u konkurenciji muškaraca redom su osvojili su Stjepan Čošić, Josip Kolar i Petar Mihelić. Kod žena najbrža je bila Mia Rako, a iza nje na cilj su došle Gabrijela Čošić i Dragana Lazić. U konkurenciji djece prvi je bio Vito Čušić, drugi Karlo Ćućić te treći Marin Sušić.

Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara i Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, a minimalna kotizacija za sudjelovanje u utrci bila je 10 kuna.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu