Održan "Vukovar Oktoberfest"

U sklopu 11. Etno sajma po prvi se puta održala i manifestacija "Vukovar Oktoberfest" koju su organizirali Lions klub Vukovar i Udruga Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara.
U sklopu manifestacije predstavilo se 10 plesnih i pjevačkih zborova njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske, a svoje je proizvode izložilo i sedam proizvođača piva.

Vukovarski Oktoberfest otvorio je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazivši zadovoljstvo što su se Etno sajmu pridružili proizvođači piva.
"Vjerujem da će to postati tradicija i da će privući još više posjetitelja u naš grad, a nadam se da će i naši sugrađani uživati u vrhunskim pivima," rekao je Pavliček poželjevši svima dobrodošlicu u Vukovar.
Ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena je kao cjelodnevni festivalski program u cilju predstavljanja njemačke tradicije i kulture. Za posjetitelje su na gradskom trgu postavljeni štandovi s pripremljenim delicijama njemačke i domaće kuhinje, a brojni proizvođači piva prodaju ga po promotivnoj cijeni od 10 kuna.
Cjelokupni prihod od manifestacije bit će doniran osobama u potrebi, udruzi "fra Mladen Hrkać", koja pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje te Udruzi slijepih i slabovidnih osoba VSŽ, podružnica Vukovar.

U okviru Etno sajma uz Oktoberfest održava se i manifestacija Okusi Hrvatske na kojoj brojni obrtnici iz svih krajeva Hrvatske predstavljaju svoje autohtone prehrambene proizvode i raznolika domaća jela.

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu