Održan X. novinarsko – književnički susret „Grad – to ste Vi“

pic 01U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je X. Novinarsko – književnički susret Grad – to ste Vi", posvećen novinaru, ratnom izvjestitelju i književniku Siniši Glavaševiću u četvrtak, 20. studenoga 2014. godine.

Opširnije...

„OVČARA-BOL KOJA SE NIKAD NE ZABORAVLJA“

pic 01Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar organizirala je i ove godine prigodni program na mjestu masovne grobnice na Ovčari pod nazivom „OVČARA-BOL KOJA SE NIKAD NE ZABORAVLJA"

Opširnije...

20. STUDENI - SJEĆANJE NA ŽRTVE SRPSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA

pic 01Predsjednik HDLSKL-a –Ogranak Vukovar - Zdravko Komšić kaže da je kroz prihvatni centar Velepromet, osnovan u rujnu 1991. i zatvoren u ožujku 1992. godine, prošlo oko 10.000 zarobljenih vukovarskih branitelja i civila od kojih je oko 700 ubijeno, a mnogi se još vode kao nestali.

Opširnije...

7. MIMOHOD „VI STE NAŠ PONOS, MI SMO VAŠA SNAGA“

pic 01"Vi ste naš ponos, mi smo vaša snaga" – slogan je pod kojim je održan 7. Mimohod u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Opširnije...

ŽRTVA BRANITELJA I CIVILA BOROVO NASELJA ZA DOMOVINU HRVATSKU

pic 01Obilježavanje 23. obljetnice stradanja hrvatskih branitelja i civila u vukovarsko gradskoj četvrti Borovo naselja održano je 19. studenoga u organizaciji Grada Vukovara i Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke" i pod nazivom "Žrtva Borova naselja za domovinu".

Opširnije...

DOSTOJANSTVENO I PRIMJERENO OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991.-2014.

pic 01Obilježavanje 23. obljetnice slamanja junačke obrane Vukovara održano je pod sloganom „VUKOVAR-MJESTO POSEBNOG PIJETETA" na kojem je sudjelovalo preko 80.000 građanki i građana iz Vukovara i cijele Hrvatske.

Opširnije...

MOLITVA I PALJENJE SVIJEĆA U VUKOVARSKOJ BOLNICI

pic 01Brojni Vukovarke i Vukovarci tradicionalno večer uoči 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. okupili su se oko spomen obilježja u krugu Opće županijske bolnice Vukovar.

Opširnije...

MOLITVA KOD „ZAVJETNE KAPELICE“

pic 01Županijska udruga HVIDR-a Vukovarsko-srijemske županije organizirala je godine paljenje svijeća i molitvu kod „Zavjetne kapelice" uz nekadašnji Kukuruzni put-Put spasa.

Opširnije...

STRUČNI SIMPOZIJ „RATNA BOLNICA VUKOVAR '91.-DR. JURAJ NJAVRO“

pic 01Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991., u suradnji s vukovarskom Općom bolnicom tradicionalno organizira znanstveno-stručni simpozij "Ratna bolnica Vukovar '91. - dr. Juraj Njavro", koji je po deseti put okupio ugledne medicinske znanstvenike i liječnike, sudionike Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Održan 2.Festival domoljubne poezije "Pjesmom protiv zaborava"

pic 01Dana 16.11.2014.g. u Dvorani HDZ-a grada Vukovara održan je 2.Festival domoljubne poezije "Pjesmom protiv zaborava" u organizaciji Udruge "Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije"

Opširnije...

Gradski muzej Vukovar - izložba i promocija uz Dane sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

pic 01Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u Galeriji Oranžeriji 13. studenog 2014. godine otvorena je multimedijalna izložba o događajima tijekom herojske obrane Vukovara. U Mramornoj dvorani predstavljen je najveći turistički katalog na svijetu, a u paviljonu II fotografije razorenog i obnovljenog dvorca Eltz.

Opširnije...

Predstavljena knjiga „Crveni fićo“ u Gradskoj knjižnici Vukovar

pic 01Predstavljanjem knjige ratnog reportera Hrvatske televizije Žarka Plevnika „Crveni fićo" u Gradskoj knjižnici u Vukovaru počeli su ovogodišnji Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2014.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu