HEROJI BITKE ZA VUKOVAR I HRVATSKU

pic 00Oko 500 hrvatskih branitelja Vukovara i članova obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara na poziv gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave, a u organizaciji Savjeta za branitelje, 18. studenog ove godine se okupilo na Gradskom stadionu Vukovar kako bi krenuli put Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana odakle su predvodili Kolonu sjećanja.

Opširnije...

GRAD – TO STE VI

pic 10U Gradskoj knjižnici Vukovar održani su 12. novinarsko-književnički susreti Grad - to ste Vi.

Opširnije...

OVČARA - VJEČNA RANA

pic 01Kod spomen-obilježja na Ovčari polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća započelo je odavanje počasti ubijenim ranjenicima iz vukovarske ratne bolnice nakon čega je uslijedio prigodni program.

Opširnije...

ODANA JE POČAST ŽRTVAMA KONCENTRACIJSKOG LOGORA VELEPROMET

pic 01Odana je počast žrtvama Veleprometa, najvećega koncentracijskoga logora nakon Drugog svjetskog rata gdje je bilo zatočeno više od 10.000 građana, a ubijeno je njih 724, a nekolicina ih se još uvijek smatra nestalima.

Opširnije...

9. MIMOHOD "VI STE NAŠ PONOS - MI SMO VAŠA SNAGA" U ORGANIZACIJI DJECE POGINULIH I NESTALIH BRANITELJA VUKOVARA

pic 019. Mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo vaša snaga"

Opširnije...

U BOROVU SELU ODANA POČAST HRVATSKIM BRANITELJIMA I CIVILIMA

pic 01Na obali Dunava u Borovu selu odana je počast hrvatskim braniteljima i civilima pod nazivom "Svjedočenjem protiv zaborava"

Opširnije...

OBILJEŽENA ŽRTVA BOROVO NASELJA ZA DOMOVINU

pic 01U koloni sjećanja, koja je prošla ulicama Borova Naselja do crkve Gospe Fatimske, bilo je više od tisuću ljudi. Misno slavlje predvodio je gospićki biskup u miru Mile Bogović.

Opširnije...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA NESTALIMA ZAPALJENA JE 291 SVIJEĆA I POLOŽENI SU VIJENCI

pic 01Podno spomen-obilježja nestalim osobama odana je počast polaganjem vijenaca i paljenjem 291 svijeće za 291 nestalu osobu s područja Vukovara.

Opširnije...

ODANA JE POČAST NA MJESTU MASOVNE GROBNICE "FARMA LOVAS"

pic 01Na mjestu masovne grobnice na farmi »Lovas« iz koje je 2001. godine ekshumirano 24 posmrtna ostatka hrvatskih branitelja i civila odana je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Opširnije...

OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA SLOMA HEROJSKE OBRANE GRADA VUKOVARA

pic 01Nakon prigodnog programa u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, vukovarskog branitelja Branka Čulića i Mateje Ištuk te glumca Darka Milasa, iz dvorišta bolnice krenula je ponosna Kolona sjećanja predvođena hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara.

Opširnije...

KOD KAPELICE SPASA NA KUKURUZNOM PUTU POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

pic 01Kukuruzni put je ratne 1991. godine bio put prema slobodi iz okupiranog Vukovara, a na tom putu mnogi hrvatski branitelji i civili izgubili su svoje živote.

Opširnije...

DODIJELJENE MEDALJE ČASTI LIJEČNICIMA RATNE BOLNICE

pic 01Na znanstveno-stručnom simpoziju „Ratna bolnica Vukovar 1991. godine – dr. Juraj Njavro" dodijeljene su Medalje časti - priznanje za 43 djelatnika koji su dočekali 18. studenog u prostorijama Opće bolnice Vukovar pomažući ranjenicima.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu