ODRŽAN 13. NOVINSKO-KNJIŽEVNIČKI SUSRET „GRAD – TO STE VI“

pic 01U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je 13. po redu novinsko-književnički susret „Grad – to ste vi", u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića. Događaju je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Opširnije...

Obilježena je 26. godišnjica masakra na Ovčari

pic 01Obilježena je 26. godišnjica masakra na Ovčari gdje su srpski agresori pogubili najmanje 200 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila izvedenih iz vukovarske bolnice, a čiji su posmrtni ostaci nađeni u masovnoj grobnici. Njih 61 još uvijek se smatra nestalim.

Opširnije...

Održan 10. mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga"

pic 01Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara okupila su se djeca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, položili vijence i zapalili svijeće nakon čega je započeo 10. mimohod "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga"

Opširnije...

Odana počast žrtvama Veleprometa

pic 01Komemorativnim je programom u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora odana počast žrtvama Veleprometa

Opširnije...

Odana je počast svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu

 

pic 01U sklopu obilježavanja Žrtve Borova Naselja za Domovinu, odana je počast svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

 

Opširnije...

Odana počast žrtvama na mjestu masovne grobnice na farmi "Lovas"

pic 01Na mjestu masovne grobnice na farmi »Lovas« iz koje je 2001. godine ekshumirano 24 posmrtna ostatka hrvatskih branitelja i civila odana je počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Opširnije...

Svjedočenjem protiv zaborava

pic 01Paljenjem svijeća na obali Dunava, polaganjem vijenca i ruža u Dunav prisjetili smo se žrtava strašnog pokolja na obali Dunava u Borovu selu.

Opširnije...

Obilježena 26. godišnjica žrtve Borova Naselja za domovinu

pic 01U Borovu Naselju je obilježena 26. godišnjica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu.

Opširnije...

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2017.

 

pic 01Mirno i dostojanstveno obilježena je 26. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

 

Opširnije...

Posjeta delegacije Općine Srebrenica

pic 01Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je u posjet delegaciju Općine Srebrenica koja je u Vukovar došla odati počast žrtvama na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., 18. studenoga.

Opširnije...

Održana molitva i upaljene svijeća kod spomen obilježja u dvorištu vukovarske bolnice

pic 01Brojne Vukovarke i Vukovarci tradicionalno uvečer uoči 18. studenoga – Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. okupili su se oko spomen obilježja u krugu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana odakle je nakon pada grada prije 22 godine odvedeno 260 ranjenika, branitelji i medicinsko osoblje, čija su tijela ekshumirana iz masovne grobnice na Ovčari

Opširnije...

Na Putu spasa – kukuruznom putu upaljene su svijeće i položeni vijenci

pic 04Kod zavjetne kapelice na Putu spasa – kukuruznom putu upaljene su svijeće i položeni vijenci.

Opširnije...

 

Copyright © 2009.- 2018. Grad Vukovar. Sva prava pridržana.

Uvjeti korištenja - E-mail uredništvu