Grad Vukovar

U SKLOPU XXII. VUKOVARSKIH ADVENTSKIH SVEČANOSTI 2019. Koje se ove godine održavaju pod nazivom VUKOVAR - GRAD PRIJATELJSTVA
Upaljena je II. adventska svijeća koja već tradicionalno pripada nositeljima najznačajnijih projekata u kulturi Vukovara.

Kiara Lemac srebrna, Melani Grganić deveta.

Večeras smo u Hrvatskom domu Vukovar imali priliku biti dio motivacijske priče mladog Vukovarca, Gorana Dragaša, koji nam je dokazao kako se iz male sredine poput Vukovara mogu ostvariti snovi i roditi velike stvari.

Na Balkanskom karate prvenstvu koje se održalo od 05.12.2019. do 08.12.2019. godine u Brežicama Slovenije uspješan nastup Ivana Draganića za reprezentaciju Hrvatske. Na natjecanju je nastupilo 714 natjecatelja iz 7 država.

U ulicama Voćarskoj i Ulici Nad prugom, u gradskoj četvrti Sajmište, završeni su radovi koji su obuhvaćali uređenje ceste s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom.

Europski dom Vukovar u suradnji s partnerima – Općinom Bačka Palanka, Europa Zentrum Baden-Wurttemberg iz Stuttgarta i Euro-Institutom, iz Kehla organizirali su u Bačkoj Palanci Javni sat sportskih aktivnosti Igre bez granica. Ovaj događaj rezultat je prekograničnog projekta Danube Devil's Advocate koji se tijekom 2019. godine provodi u Vukovaru (Hrvatska) i Bačkoj Palanci (Srbija).

U Vukovaru, u Dvorcu Eltz održana je X. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom je predsjedao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, a pored nazočnih ministara, župana, gradonačelnika te saborskih zastupnika, sjednici su prisustvovali i predstavnici Svjetske banke.

U Vukovaru, u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, održani su Regionalni dani EU fondova koji obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima koji se organiziraju u 30 gradova diljem Hrvatske, a s ciljem kako bi se šira javnost na razumljiv i pristupačan način upoznala s mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Sastankom Savjetodavnog odbora održanog u prostoru “Spajalice” odjela za mlade Gradske knjižnice Vukovar završavamo obilježavanje 10. godina rada Info centra za mlade Vukovar.

Dana 04.prosinca 2019. godine održan je Međunarodni dan osoba s invaliditetom u prostorijama Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije