×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/11/15/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/11/15/02

{gallery}2016/11/15/02{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić i zamjenik Pilip Karaula osvrnuli su se na konferenciji za novinare na reakcije iznesene na svečanoj sjednici Županijske skupštine održane povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije, a vezano uz Zaključak o Kanalu Dunav-Sava koji je nedavno usvojen na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara.

„Na svečanoj je sjednici Županijske skupštine Višenamjenski kanal Dunav-Sava opet potenciran kao najvažniji strateški projekt u našoj županiji. Građani i gradski vijećnici inicirali su ovu konferenciju za novinare jer smo iznenađeni se i dalje potencira projekt znajući da smo jednoglasno donijeli Zaključak kako Višenamjenski kanal Dunav-Sava, a pogotovo Bazenska luka Bršadin nisu u interesu građana grada Vukovara", naglasio je Gavrić te dodao - „Ovim putem apeliramo da se o tom kanalu više na raspravlja na razinama koje nisu prikladne, nego da o projektu odluče Hrvatski sabor i Vlada RH kojima smo uputili Zaključak s tematske sjednice. Apeliram i na Vladu Republike Hrvatske koja dolazi u Vukovar da sve snage usmjere na razvoj gospodarstva u Vukovaru jer će se na taj način razvijati i postojeća Luka Vukovar sa svojim kapacitetima, a želimo da se logistički centar gradi uz Dunav koji je plovan 365 dana godišnje. Vođeni tom mišlju, nadamo se da će Vlada RH i Hrvatski sabor uvažiti naš Zaključak" rekao je Gavrić.

Zamjenik predsjednika Gradskoga vijeća Pilip Karaula rekao je kako sve stručne službe raznih profila govore isključivo o štetnosti kanala te je konstatirao kako bi kanal bio posljednji čavao u lijesu grada Vukovara. „U trenutku kada se grad stabilizira i kada napokon postaje zanimljiv i poduzetnicima, sada bi ga trebalo prokopati i razdvojiti, oduzeti mu luku i poziciju", upitao je Karaula te dodao kako je mišljenja da se u navedenom slučaju ne radi o politici nego o pogodovanju izrazito jakim građevinskim lobijima koji u projektu vide veliku investiciju u narednom desetljeću koja će im priskrbiti velike svote novca.