Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na trkalištu u Županijskoj ulici, gradonačelnik Ivan Penava predao je alkarskom vojvodi Anti Vučiću prijavak kako je sve spremno za održavanje Svečane Sinjske alke u Vukovaru.
"U tijeku je finalizacija radova, no zapravo je sve spremno. S velikim nestrpljenjem iščekujemo ovaj povijesni događaj koji će ući u anale sinjske, alkarske i vukovarske povijesti. Službene procjene najavljuju 20.000 posjetitelja u subotu, ali s obzirom na veliki interes očekujemo da će ta brojka biti i veća", najavio je gradonačelnik Penava te potvrdio kako dolazi cijeli državni vrh predvođen predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.
Tajnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja dr. Ivan Nasić najavio je skori dolazak alkarskih momaka i Gradske glazbe.
"Dolaze alkarski momci i naša Gradska glazba i sve je u potpunosti spremno za početak vukovarske Alke. Koliko vidimo sve je u Vukovaru podređeno Alci," objasnio je Nasić.
Povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina najavio je kako se cijeli Sinj u subotu seli u Vukovar te da je uzbuđenje vrlo veliko.
Alkarski vojvoda Ante Vučić potvrdio je kako je sve u Vukovaru zaista spremno za početak Svečane Sinjske alke te da se vesele povijesnome događaju koji se iščekuje još od Domovinskog rata.