Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sastao se s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te se ovom prilikom, u ime svih Vukovaraca, zahvalio Gradu Zagrebu na logističkoj i financijskoj podršci u održavanju Svečane Sinjske alke u Vukovaru 6. svibnja 2017. godine uručivši mu pri tome simboličan poklon i priznanje u znak zahvale za njegovu podršku i dugogodišnju blisku suradnju dvaju gradova prijatelja.

„Grad Zagreb je izdvojio sredstva za postavljanje tribine za publiku, kao i za 30 pomičnih štala za konje te za plakate na kojima smo promovirali ovogodišnju Alku i tako ju učinili uspješnom. Ovo je izniman doprinos bez kojega bi bilo nemoguće održati Alku u Vukovaru," naglasio je gradonačelnik Penava.

„Kao što smo pružali logistiku i pomoć Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, tako i danas, u miru, pružamo ruku prijateljstva Vukovaru i Vukovarcima. Ova Alka bila je veličanstvena i drago nam je što smo bili u prilici doprinijeti uspjehu tog povijesnog događaja," istaknuo je gradonačelnik Bandić.