Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar u sklopu programa pod nazivom „Možemo i mi", kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kojeg provodi u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekt Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar organizirala je turnir u kuglanju. Turnir je održan u prostorima Sportske dvorane pod upravljanjem JU Sportski objekti Vukovar. Sudionici na natjecanju bile su 48 osoba s intelektualnim oštećenjem koje dolaze iz ukupno prijavljenih dvanaest udruga i ustanova koje skrbe o osobama s mentalnom retardacijom – intelektualnim teškoćama – oštećenjem na području Slavonije i Baranje iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Gunje, Osijeka i Orahovice.
Turnir su svojim dolaskom podržali predstavnici Grada Vukovara na čelu sa zamjenicom gradonačelnika gospođom Ivanom Mujkić i predstavnici JU Sportski objekti Vukovar na čelu sa ravnateljem gospodinom Ivanom Szabo, koji su zajedno sa predsjednicom Udruge organizatora Ivanom Azenić Dubravčić uputili riječi dobrodošlice svim sudionicima i otvorili turnir.
Kao i na svakom sportskom natjecanju, osim druženja i sudjelovanja u natjecateljskom dijelu, jednako važan dio bio je i podjela pehara najboljim ekipama i to ekipi domaćina UZOSIO GOLUBICA iz Vukovara za prvo mjesto, ekipi CZR „Mala Terezija" iz Vinkovaca za drugo mjesto i ekipi Dječjeg Doma „Sveta Ana" iz Vinkovaca za treće mjesto, dok je posebno raspoloženje svim sudionicima popravila podjela medalja pojedinačno, svakom natjecatelju za ostvareni rezultat.
Sportski uspjesi, socijalizacija osoba s intelektualnim oštećenjima, druženje i razmjena iskustava rezultati su ovog događanja koji ukazuju na nastavak ovakvog rada i potrebu organiziranja ovakvih natjecanja.
Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar zahvaljuje svima na sudjelovanju i podršci i upućuje čestitke ekipama na osvojenim odličjima!