Kategorija: Udruge

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 11.12.2018.godine u Zagrebu su organizirali svečanu konferenciju u povodu službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti.
Konferenciju su otvorili ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Milošević, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Ana Odak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak te voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.
Tom prilikom dodijeljena su i priznanja za informiranje mladih Eurodeskovim multiplikatorima. Mirovna grupa mladih Dunav jedan je od Eurodeskovih multiplikatora i ponosan dobitnik ovog priznanja. Eurodesk multiplikatori informativni su centri i organizacije koje rade izravno s mladima, informiraju ih i savjetuju o mogućnostima za međunarodnu mobilnost.
Eurodesk je europska informacijska mreža koja promiče Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i ostale programe međunarodne mobilnosti.