Kategorija: Udruge

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar sudjelovala je s korisnicima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem", osnovanim programom „Možemo i mi", financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na Četvrtom međunarodnom mitingu u združenoj atletici koji se održavao od 08. i 09. travnja 2019. godine u Puli.

Četvrti međunarodni miting u združenoj atletici organizirala je Škola za odgoj i obrazovanje-Pula i ŠŠD Hobotnica na kojoj su sudjelovale udruge i ustanove sa područja RH, koje skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama.

Prvoga dana, nakon kvalifikacijskih utrka korisnici su zajedno sa svojim voditeljima iskoristili slobodno vrijeme za razgledavanje i uživanje u gradu domaćina, a dio vremena posvetili su i osnaživanju naših sportaša.

Na pobjedničko postolje korisnici UZOSIO Golubica popeli su se pet puta, noseći pritom oko vrata 2 zlatne medalje, 2 srebrne, te 1 brončanu. U ženskoj konkurenciji, S.D. osvojila je prvo mjesto u utrci na 100m. U utrci na 200m, korisnica M.Š. osvojila je drugo mjesto. U muškoj konkurenciji u utrci na 100m, M.I. osvojio je drugo mjesto, a D.A. treće mjesto. U utrci na 200m korisnik Z.D. osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Korisnici UZOSIO Golubica tu ne staju, već se puni elana i motivacije za nove treninge vraćaju pripremama za predstojeća natjecanja i nove sportske uspjehe!