Kategorija: Udruge

Poticanje djece na recikliranje s naglaskom na ponovnu uporabu tekstila iz kućanstva, glavni je cilj projekta „Lajkaj ovo, staro kao novo“ čiji je nositelj Europski dom Vukovar. Projekt se provodi u partnerstvu s 5 odgojno-obrazovnih ustanova s područja grada Vukovara, a sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

11. i 13. studenog ove godine, održane su kreativne radionice s djecom predškolskog uzrasta u DV Vukovar1, PO Leptirić i DV Vukovar2, Objekt Radost. Na ovim radionicama djeca su ukrašavala vrećice za preobuku napravljene od starih farmerica prikupljanih tijekom ljeta. Uz pomoć svojih odgajateljica, volonterki EDVU i nekoliko mama koje su im se pridružile u radu, djeca su prema svojim željama ukrasila vrećice koje im ostaju u vlasništvu kao uspomena na sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Na kraju radionice djeci su podijeljene bojanke o recikliranju, posebno osmišljene i realizirane kroz projekt.

Ove dvije radionice, prve su u nizu od ukupno pet radionica koje će se tijekom studenoga održati u vukovarskim vrtićima i osnovnim školama.