Kategorija: Udruge

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar organizirala je 8. VUFIS – Vukovarski festival igre i smjeha, koji je održan 05. prosinca 2019. godine u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, te medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog radio Vukovara i Plave Vinkovačke televizije.

Na festivalu je sudjelovalo više od 150 osoba s intelektualnim oštećenjem koji su članovi i korisnici 9 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije i to korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, udruge „Zvjezdice“ iz Gunje, udruge „Bubamara“ Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar, Dječjeg doma „Sveta Ana“ Vinkovci, GDCK Županja i Centra „Mala Terezija“ Vinkovci.

Svojom nazočnošću podršku projektu su dali zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara gđa Ivana Mujkić, Pročelnik UO za socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije dr.sc.Darko Dimić, te brojni ravnatelji i predstavnici organizacija, ustanova i udruga sa područja grada Vukovara. Festival su otvorili korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar dramsko scenskim programom pod nazivom „Čarobni napitak djeda Božićnjaka“.

Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim oštećenjem sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice.

Bez pomoći suradnika, volontera, članova svih udruga i ustanova, ova manifestacija ne bi zaživjela već 8. godinu za redom! Veliko hvala svima na sudjelovanju, podršci i ukazanom povjerenju!