Kategorija: Udruge

Na tradicionalnoj svečanoj dodjeli nagrada SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE, u utorak 28.siječnja 2020.g. u hotelu Academia u Zagrebu, dodijeljene su nagrade u svih sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake. Između više od 150 nominacija iz 15 županija i raznih dijelova Hrvatske najboljima su uručene zlatne, srebrne i brončane povelje, te posebna priznanja.

Na inicijativu Turističke zajednice grada Vukovara, Vukovarsko-srijemska županija je kandidirala manifestaciju “Dunav svome gradu”, susrete folklornih društava u organizaciji HKGD “DUNAV“ Vukovar, koji se tradicionalno održavaju u Vukovaru, povodom Međunarodnog dana Dunava, kontinuirano od 2009.g., zadnji vikend u mjesecu lipnju.
Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nakon obilaska i ocjenjivanja svih nominiranih proglasila je najbolje, a među njima i manifestaciju “Dunav svome gradu” kojoj je dodijeljena brončana povelja u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

Godišnju nagradu "SUNCOKRET ruralnog turizma Hrvatske" za 2019. godinu, primio je nositelj projekta i umjetnički voditelj HKGD “Dunav“ Vukovar, Zlatko Hegeduš,prof.
Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, mr. sc. Dijana Katica, koja je inicijator i organizator projekta, zahvalila je laureatima i naglasila kako su svi nagrađeni, vrhunski domaćini, zaljubljenici u svoj kraj, ljubitelji tradicije i baštine, vizionari, i najvažnije, iznimno hrabri i spremni na sve izazove.

Ovaj projekt se već sedmu godinu održava uz podršku Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Grada Zagreba.