Kategorija: Udruge

Jučer, 29. siječnja 2020. godine s početkom u 12 sati u svečanoj dvorani Bauer Hotela Lava u Vukovaru predstavljen je projekt „Nova znanja – nove prilike“ kodnog broja UP. 02.1.1.06.0082 iz poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih osoba koji provode Udruga žena Vukovar sa partnerima Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin i S.O.S. savjetovanje, osnaživanje, suradnja.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 833.317,89 HRK i financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljuski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Konferenciju je uz pozdravni govor otvorila voditeljica projekta, Jelena Janković a zatim je kroz kratku prezentaciju prisutnim gostima predstavila projekt nakon čega su predstavnice partnerskih organizacija Mirovne grupe Oaza Beli Manastir, Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin i S.O.S. savjetovanje, osnaživanje, suradnja kratko predstavile prisutnima svoje organizacije te pojasnile kako je došlo do povezivanja i suradnje na ovom projektu.

Cilj projekta je osigurati bolju socijalnu uključenost i zapošljivost nezaposlenih i dugotrajno nezaposlenih osoba provedbom ciljanih edukacija a istovremeno jačati kapacitet stručnjaka koji rade sa dugotrajno nezaposlenima. Provedbom projekta osigurati će se izravan pristup ciljanih skupina dugotrajno nezaposlenih, da primjene stečena znanja u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, unaprijediti njihove socijalne vještine, te osigurati njihov ravnopravniji pristup i položaj na tržištu rada.

Kroz projekt koji provodimo na 4 županije - Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji će ukupno 32 osobe proći verificirani program osposobljavanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU, 65 osoba ciljane skupine (nezaposleni i dugotrajno nezaposleni) će proći „Radionice za povećanje mogućnosti zapošljavanja“ na kojima će uz pomoć stručnjaka brusiti meke vještine, dobiti podršku, osnaživanje i motivaciju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada a 4 najmotiviranije osobe koje završe program osposobljavanja za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU imati će priliku uključiti se u rad organizacija nositelja projekta i partnerskih organizacija.

Projekt „Nova znanja – nove prilike“ kako mu i sam naziv kaže kroz navedene edukacije i radionice nudi mogućnost stjecanja novih korisnih znanja, unaprjeđenje postojećih vještina, podršku, osnaživanje, motiviranje, smanjivanje rizika od socijalne isključenosti te poticanje aktivnijeg sudjelovanja na tržištu rada.