Kategorija: Udruge

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ kao nositelj projekta zajedno sa partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s invaliditetom „VUKA“ Vukovar i s Gradom Vukovarom provodi projekt pod nazivom „Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara“

Projekt se provodi od 03. lipnja 2020. do 03. lipnja 2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85% ( 1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% ( 298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Provedbom ovog projekta djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije bit će osigurani društveno – kulturni sadržaji koji im trenutno nisu dostupni, a koji će doprinijet njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti.
Aktivnosti centra obuhvaćat će elemente terapije pokreta i plesa, glazboterapije te art terapije. Uz to, aktivnosti će uključivati i socijalizacijsku komponentu s ciljem socijalnog uključivanja svih korisnika kao punopravnih članova društvene zajednice općenito. Uspostava Društvenog centra IN direktno će doprinijeti inkluziji i povećanju kvalitete života korisnika. Djeci i mlađoj populaciji osigurat će preduvjete za lakšu integraciju, a starijim OSI pomoći u razvoju osjećaja pripadnosti zajednici te osigurati zdravo i aktivno starenje.
Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u društveno kulturnim aktivnostima zajednice. Predloženo javno civilno partnerstvo i međusektorska suradnja osigurati će kreiranje idealnog programa koji će osigurati korisnicima da razviju svoje potencijale, steknu nove vještine te povećaju samopouzdanje, a javnom prostoru koji je dodijeljen ovim Udrugama dati punu društvenu svrhu.

Uspostava Centra osigurat će:
-djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom da slobodno vrijeme provode na kvalitetan i strukturiran način, a sve uz stručnu podršku
-podršku obiteljima te mogućnost da se i oni uključe u razne aktivnosti (razgovaraonice, školu plesa, vježbe itd).
-jačanje kapaciteta udruga prijavitelja i uspostava trajne suradnje s Gradom Vukovarom u vidu pružanja sveobuhvatnih usluga za socijalno isključene skupine u zajednici
-senzibiliziranje zajednice i promociju inkluzivnog volontiranja
-opremanje prostora i provedbu manjih adaptacijskih radova
-osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika
-brojne aktivnosti za podizanje svijesti građana o marginaliziranim članovima zajednice.

Radionice, započinju početkom kolovoza 2020. godine u prostorima Udruga na adresi Velebitska 16 Vukovar.

Ovakvim osmišljenim aktivnostima želimo postići socijalno aktiviranje, druženje članova obitelji djece s poteškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim oštećenjima, starijih osoba zajedno sa svim suradnicima i prijateljima, čime namjeravamo doprinijeti njihovoj integraciji u lokalnoj zajednici.

Stoga Vas ovim putem pozivamo da pratite najave na društvenim stranicama i da se za informacije i prijave javite na niže navedene kontakte.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Kontakt podaci:

Voditeljica centra: Mateja Hojsak
Telefon 032/417-700
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU VUKOVARSKI LEPTIRIĆI
Telefon: 098 952 7761
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR
Telefon 032/417-700
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM “VUKA” VUKOVAR
Telefon: 032/ 618-310
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići