Kategorija: Udruge

Želimo obavijestiti građane Vukovarsko-srijemske županije da je Udruga osoba sa invaliditetom VUKA Vukovar partner na novom projektu - “ DRUŠTVENI CENTAR IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom grada Vukovara“ koji je počeo sa radom 03 lipnja 2020. Vrijednost projekta je 1.987.675,54 kn, od čega 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.
Nositelj projekta je Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, dok su partneri Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica Vukovar", UOSI VUKA te Grad Vukovar.
Provedbom ovog projekta udruga VUKA osobama s invaliditetom grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije osigurat će društveno – kulturni sadržaj koji im trenutno nije dostupan, a koji će doprinijet njihovom osnaživanju za aktivan život u zajednici te izražavanje u okviru njihovih mogućnosti.

Konkretno UOSI VUKA od 01 kolovoza počinje sa aktivnostima plesne terapije za starije osobe uz angažman vanjskog stručnjaka koji će biti zadužen za predstavljanje korisnicima osnova teorije i konkretnu provedbu plesne terapije, originalnog koncepta liječenja i sprečavanja bolesti koje su posljedica stresa i starosti. Kroz ovaj projekt biće osigurana i prilagodba prostora javne ustanove na adresi Velebitska 16- Vukovar, potrebna za realizaciju aktivnosti ovog projekta.

Ovim projektom UOSI VUKA svojim članovima, osobama s invaliditetom omogućava da na zdrav, kreativan, kvalitetan i strukturiran način provode slobodno vrijeme, uz stručnu podršku i uz drugačiji pristup problemima i bolestima koje donosi stres i treće doba.

Za više informacija o projektu, radionicama i za sva druga pitanja slobodno se obratite na:
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Telefon: 032 618 310

 

Udruga osoba sa invaliditetom VUKA Vukovar
“ DRUŠTVENI CENTAR IN“