Ispis
Kategorija: Udruge

Dana 10. rujna 2020. godine Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organizirala je Okrugli stol na temu Važnost sporta za djecu s teškoćama u razvoju, u Hotelu Lav Vukovar, s početkom u 10,00 sati. Okrugli stol realiziran je u okviru projekta Što sve sportom mogu ja!, sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.

Voditeljica projekta, Slađana Trbulin zvanično je otvorila Okrugli stol te pozdravila prisutne sudionike. Riječima dobrodošlice obratila se i predsjednica Udruge gđa. Viktorija Matin.

Na naše veliko zadovoljstvo i čast odazvali su se predstavnici nadležnih institucija, ustanova i udruga koji su kvalitetno doprinijeli raspravi na okruglom stolu. Svoj dolazak na okrugli stol upriličili su savjetnik Pravobraniteljice osoba s invaliditetom g. Mario Burek, predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike gđe. Mirjana Radovan i Martina Jagnjić (u ime Službe za pripremu i provedbu programa iz fondova EU), gđa. Zlata Gilja ispred Vukovarsko-srijemske županije (partneri na projektu) i g. Dado Marković ispred Grada Vukovara (Savjetnik za sport i branitelje), predstavnici Hrvatskog para taekwondo saveza, direktorica Martina Petranović i treneri reprezentacije HPTS-a g. Marijo Rendulić i g. Matija Soro. Dolazak na okrugli stol također su upriličile predstavnice OŠ Josip Matoš, ravnateljica Mirela Posarić i djelatnice škole Dejana Varnica i Matea V. Launek te ravnateljica DV Vukovar I, gđa. Mirjana Kulić. Preko ZOOM aplikacije uključio se g. Hrvoje Antonio Belamarić, novinar te svojim javljanjem dao je na značaju okruglom stolu.

S obzirom da kroz projekt sportski koračamo zajedno, i ovaj put su uz nas bili partneri na projektu Sportski objekti Vukovar, ravnatelj Ivan Szabo sa djelatnicima SOV-a (uključeni u projekt), u ime Društva naša djeca Vukovar djelatnica i voditeljica sportskog programa Dragana Shoukry te u ime udruge Vukovarki leptirići voditelji sportskog programa Hrvoje, Antonio i Karlo.  

Na našu radost, na okruglom stolu sudjelovala je i učenica Ekonomske škola Vukovar (18 g.) Jovana Mićanović (dijete s TUR) koja je svojim govorom dala na značaju važnosti i prisutnosti djece s TUR te iznijela da snovi mogu biti ostvarivi.

Rasprava na okruglom stolu je tekla u smjeru:

Završnicu okruglog stola, svojim obraćanjem i zahvalom upriličila je predsjednica Udruge Viktorija Matin te je pozvala sve prisutne na ručak i ugodno druženje uz priču na ovu temu.

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Što sve sportom mogu ja! kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna (15%).

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju

Vukovarski leptirići