Kategorija: Udruge

Edukativna radionica na temu Uloga potrošača u sprječavanju bacanja hrane održana je u četvrtak 29.10.2020. u prostorijama Humanitarne udruge Duga Vukovar.
Nepotrebno bacanje hrane događa se u čitavom lancu opskrbe hranom od proizvodnje, prerade, distribucije, prodaje do potrošnje, no njačešće nismo svjesni toga kako 53% ukupno bačene hrane dolazi iz kućanstva . Na današnjoj radionici razgovarali smo o ovoj važnoj temi, kako mi možemo spriječiti nastavak ovog negativnog trenda, planirali jelovnike i razmijenili pokoji recept.

Radionicu je održala Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača a provodi se u sklopu programa podrške za aktivno i sretno starenje "Godine nisu važne ! ", koji ima za cilj povećanje kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika sa svrhom unaprjeđenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja umirovljenika u zajednici u kojoj žive te poticanja međugeneracijske solidarnosti kroz uključivanje volontera.


Partneri na projektu Centar za edukaciju i informiranje potrošača i Grad Vukovar a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva "Razvoj i širenje socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje od 2020. do 2023. godine.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Humanitarne udruge Duga Vukovar.