Kategorija: Udruge

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1.lipnja do 31.prosinca 2020. provodi projekt „Pristup pravdi kroz besplatnu pravnu pomoć“ kojeg financira Ministarstvo pravosuđa i uprave. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom žena Vukovar i Ženskom udrugom Izvor Tenja.
U okviru projekta zaprimamo korisnike kojima je potrebna besplatna (primarna) pravna pomoć u vidu sastavljanja podnesaka pred javnopravnim tijelima, opće pravne informacije i pravnog savjeta. Korisnici nam se mogu obratiti osobnim dolaskom u Udrugu, putem telefona ili e-maila te na terenu u Vinkovcima, Županji, Borovu, Đakovo, Belišću i Sarvašu.
U listopadu je održana regrutacija i edukacija novih volontera. Udruga ima 10 novih volontera. Volonteri su iz Vukovara i Osijeka te sudjeluju u aktivnostima na projektu.
Posredstvom volontera organizirali smo javnu akciju na kojoj smo podijelili letke po gradu Vukovaru i Osijeku te smo naše sugrađane upoznali sa aktivnostima na projektu i s mogućnostima ostvarivanja besplatne pravne pomoći u uredima u Vukovaru i Osijeku.
Sa partnerskim organizacijama je na početku projekta održan sastanak, a u studenom ćemo posjetiti partnerske organizacije i u aktivnost će biti uključeni volonteri kao mogućnost upoznavanja naših volontera s radom organizacija u odnosu na specifične skupine, dakle žene žrtve nasilja u obitelji te osobe starije životne dobi kako bismo volonterima približili rad i poteškoće s kojima se navedene organizacije susreću. Biti će to prijenos znanja i iskustva kako bismo poboljšali kvalitetu usluge pružanja besplatne pravne pomoći u odnosu na socijalno osjetljive osobe.
U prosincu će rezultati projekta biti predstavljeni na Javnoj tribini u Vukovaru na temu „Besplatna pravna pomoć u radu s korisnicima“ .
Korisnici nam se mogu obratiti osobnim dolaskom u ured Vukovar na adresi Ljudevita Gaja 12 ili putem e-maila:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nazvati 320/639-333