Kategorija: Udruge

Podružnica Breza Vukovar od 2018. godine provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 – 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku.

U početku smo program provodili u školskim prostorijama, ali smo ubrzo uvidjeli da je djeci potrebno puno više od pomoći u pisanju zadaća i razgovora. Stoga smo iznajmili kuću u blizini škole gdje im svakodnevno pružamo pomoć u učenju, ali i niz drugih potrebnih stvari kao što su učenje higijenskim navikama, praktične vještine poput vrtlarstva, kuharstva, kreativne i stvaralačke vještine kao i učenje uvažavanja različitosti, komunikacijske i asertivne vještine. Djecu uključujemo u sve aktivnosti u ovisnosti od njihove dobi. Nekolicina djece je upravo kod nas otkrila afinititete ka kuhanju, spremanju ukusnih slastica ili ka sadnji i održavanju vrta. Djeci pružamo kvalitetno organizirano slobodno vrijeme prije ili poslije škole te se trudimo zadovoljiti sve njihove bazične potrebe.

Cilj nam je uključiti i cijelu obitelj, prvenstveno roditelje naše djece, koje ćemo osnažiti i ukazati im na specifične individualne potrebe svakog djeteta.

S početkom nove školske godine 2021/2022. započela je još jedna godina poludnevnog boravka. Obzirom da slika govori više od riječi, ilustracijom vam želimo približiti naš rad i sreću i zadovoljstvo naših Vukovarskih malaca.