Kategorija: Udruge

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je s korisnicima na 11. Prvenstvu Hrvatske u biciklizmu za osobe s intelektualnim teškoćama u Vrlici. Natjecanje je održano u četvrtak 05. i petak 06. svibnja 2022. godine u Vrlici. Organizator natjecanja je Centar za rehabilitaciju «FRA ANTE SEKELEZ», Vrlika, a isto je održano prema kombiniranim pravilima Svjetske Specijalne Olimpijade i organizatora.

Ekipa Golubice pokazala je zavidne sposobnosti u vožnji te smo neizmjerno ponosni na njih i njihove rezultate. Naravno ni ovaj put korisnici nisu išli kući bez medalja!!! Osvojeni rezultati su sljedeći: u grupi 2, 3. mjesto u kategoriji 200 m muški osvojio je korisnik M.I., zatim u grupi 1, 2. mjesto u kategoriji 200 m ženske osvojila je korisnica M.Š.
U grupi 2, 1. mjesto u kategoriji 1500 m muški osvojio je korisnik V.M., a u grupi 1, 1. mjesto u kategoriji 1500 m ženske osvojila je korisnica M.Š.

Uz natjecanje korisnici su sa svojim voditeljima obišli Sinj gdje su posjetili crkvu sinjskog franjevačkog samostana gdje su vidjeli sliku Čudotvorne Gospe Sinjske.

Nakon obilaska samostana i šetnje Sinjom, posjetili su i muzej sinjske alke gdje su naučili više o alkarima, utrci i povijesti Sinja. Također, posjetili su i Kninsku tvrđavu te su se oduševili predivnim krajolikom! Kući su se vratili sretni i zadovoljni!