Kategorija: Udruge

U svrhu razvoja kompetencija mladih, PRONI Centar za socijalno podučavanje, kao partner, sudjelovao je u još jednom međunarodnom projektu mladih – COOL – Colours of our lives, čiji je nositelj češka udruga Euroteam CZ.

Razmjena mladih održala se u češkom planinskom gradiću Hradek od 28.8. do 3.9., a na istoj su, uz pratnju voditelja, sudjelovale 24 mlade osobe i 6 različitih država (Češka, Rumunjska, Latvija, Italija, Španjolska i Hrvatska), među kojima i četvero mladih iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Ova međunarodna mobilnost omogućila je mladima stjecanje različitih vještina, poput komunikacijskih na stranom jezikom, javnog nastupa te razvoja kreativnosti. Cilj ove razmjene bio je i među mladima razviti osjećaj europske pripadnosti i bolje upoznati iste s drugim europskim kulturama te na taj način doprinijeti smanjivanju predrasuda i stereotipa među mladima različitog porijekla.

Za većinu mladih, pa tako i sudionike iz Hrvatske – Donatelu, Lejlu, Tajanu i Dragana, bila su ovo prva međunarodna obrazovna iskustva, koja su kod istih probudila želju za daljnje sudjelovanje u Erasmus + programu.

U duhu nastavaka poticanja mladih na mobilnost u svrhu učenja, PRONI Centar za socijalno podučavanje će i dalje razvijati i provoditi slične projekte u koje se mladi mogu uključiti i na taj način, putem neformalnog obrazovanja, omogućiti sebi osobni razvoj.