Tijekom dana sjećanja na žrtvu Vukovara, na naše hrabre ljude udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na državnoj razini održala je svoju redovnu izbornu skupštinu na kojoj je od predstavnika članova iz svake podružnice izabrano novo vodstvo koje će ju voditi u mandatu kroz naredne 4 godine. Za tajnicu Udruge izabrana je Sanda Milić, za dopredsjednika Boris Herman, za predsjednika Igor Gavrić, te Nadzorni odbor i Sud časti.

Udruga je za goste pozvala predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini, od pozvanih svojim dolaskom su nas počastili Josip Klemm iz Udruge Specijalne policije, gđa. Branka Pakšić iz Zajednice udruga udovica iz Domovinskog rata RH, dr. Mladen Lončar iz Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Tihomir Treščec Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Republike Hrvatske te Željko Mikulić iz Osječko-baranjske podružnice udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSPa, Branko Vidaković udruga veterana 3. gardijske brigade Kune, Zvonko Milas Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca iz Domovinskog rata, Enver Arnautović udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, Snježana Maljak iz udruge Sunčica – žene zlostavljane u ratu, te gospodin Tomislav Džanak kao predstavnik Grada Vukovara.

U radnom dijelu radno predsjedništvo raspravljalo je o aktualnoj problematici s kojom se susreće naša populacija i donijete su odluke o pomoći pri zapošljavanju svojih članova, pri ćemu su nam pomoć obečali i predstavnici braniteljskih Udruga koji će stati iza nas, kao i aktivno uključenje u pronalazak nestalih osoba uz Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih osoba.

U svečanom dijelu umjetničkim programom, vođenim od strane Krešimira Šimića, našeg člana koji je kao pjesnik dirnulo dušu prisutnih sa pjesmama i poezijom naših članova Udruge.

Svojim nastupom nas je počastio član Udruge Goran Jakuš, koji je premijerno izveo pjesmu pod nazivom „Hrvatski ratnik" koju je posvetio za naše hrabre ljude, kao i Branko Čulić-Vukovarac sa svojim poznatim pjesmama "Prerano" i Tiho teci Dunave.

Nakon skupštine upriličen je domjenak za članove Udruge i naše drage goste.

{gallery}vijesti/2011-11-22/03{/gallery}