Kategorija: Udruge

U Zagrebu se od 18. do 20. studenog, 2011. u organizaciji Udruge za unapređenje kvalitete života „S.O.S.", i sportskog partnera STK „Novi Zagreb" održalo 1. REPUBLIČKO I MEĐUNARODNO HEDNI PING pojedinačno stolnotenisko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama.

Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz Republike Hrvatske (od Dubrovnika do Čakoveca, te Rijeke do Vukovara), Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Srbije, više od 60 natjecatelja i natjecateljica. Ukupno je sudjelovalo više od 200 osoba u trodnevnoj manifestaciji (pratitelji, treneri, domaćini,...).

Svaka ekipa je mogla sudjelovati sa najviše 3 natjecatelja/natjecateljice.

Takmičenje se odvijalo u pet kategorija, prema mogućnostima natjecatelja, po propozicijama Hendi ping lige.

Pored takmičarskog karaktera, ova manifestacija je poslužila i za razmjenu iskustava, upoznavanje, te zabavni karakter uz pjesmu i ples (Maja Šuput, Željko Krušlin - Latino,...).

Na ovom veličanstvenom skupu imali su čast sudjelovati i članovi kluba Golubica, Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar.

Naši članovi Nataša Njegić, Davor Azenić i Nenad Jajelo uz potporu trenerice Martine Marijanović postigli su zapažen uspjeh u svojim kategorijama i sa „osvojenim" medaljama sretni se vratili u Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-11-23/02{/gallery}