×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-12-06/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-12-06/02

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17.prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Kao i svake godine PRONI Centar /Info Centar za mlade Vukovar pridružuje se obilježavanju ovog važnog dana i na taj način ujedno svojim volonterima zahvaljuje na njihovom doprinosu na razvoju lokalne zajednice. Info centar za mlade Vukovar na današnji dan u svojoj bazi ima ukupno 32 volontera, što je za mali grad poput Vukovara veoma velika brojka. Primjerice, udruga iz Ankare/Turska grad s 4,5 miliona stanovnika (partner PRONI Centra) ima 35 aktivnih volontera , kad poredimo sa Vukovarom veoma velika razlika u broju stanovnika al ne i volontera.

Danas želimo s vama podijeliti što su neki od naših volonteri napisali o volontiranju, možda potakne i drugi koje pročitaju da se odluče za volonontiranje i na taj način daju doprinos razvitku svoje lokalne zajednice. Volontiranjem pomažemo drugima a isto tako i mi sami dobijamo dosta. Potrebno je samo donijeti odluku da želite nešto korisno napraviti i kvalitetno ispuniti svoje slobodno vreme.

Izjave volontera:

„Za volontiranje sam se odučila sasvim slučajno. Došla sam u Info centar za mlade Vukovar inforimirati se o tome što on radi i kako djeluje i kada sam čula za volontiranje, prijavila sam se. Volontiranje otvara mnoga vrata, upoznajete mnoge ljude i dobivate mnoštvo različitih stajališta i mišljenja o nekim stvarima što vam može pomoći u daljnjem životu. Volontiranje mi nadopunjenjuje iskustvo u odnosima s ljudima, priprema me za snalaženje u različitim situacijama i ispunja me kao osobu". ( Martina S.)

„Nagrada koju dobijam volontirajući nije novac, već zadovoljenje ljudske potrebe za osjećajem korisnosti. Sa velikim zadovoljstvom volontiram prilikom čega imam priliku:isprobavati svoje sposobnosti; slobodno vrijeme provesti kreativno; upoznati nove ljude i naučiti nešto novo; učiniti svoju zajednicu boljom i ugodnijom za život." (Gorana J.)

„Za volontiranje sam se odlučila jer mi je to oduvijek bila želja,a osim toga jedino s volontiranjem možeš zaista i učiniti nešto korisno i nesebično za zajednicu.Volontiranje je za mene jedna zanimljiva, korisna i neopterečujuća obaveza,a ono što samdobila zauzvrat je niz lijepih iskustava i još ljepših poznanstava." (Jelena J.)

Na kraju Info centar za mlade Vukovar želi zahvaliti svojim volonterima na njihovom vremenu, idejama, osmjehu, trudu i velikom doprinosu razvoja zajednice i Info Centra za mlade Vukovar. HVALA vam svima, nastavite dalje širiti pozitivan volonterski duh :)

{gallery}vijesti/2011-12-06/02{/gallery}